Apple med kjempesignering – henter en av verdens fremste AI-eksperter fra Google

Ian Goodfellow
Ian Goodfellow har en lang CV og havnet blant annet på Foreign Policys liste over verdens 100 viktigste globale tenkere i 2019.

Apple har nok en gang hentet en prominent AI-ekspert fra Google. Ian Goodfellow er nærmest en superstjerne i AI-verden takket være hans arbeid med Generative Adversarial Networks (GAN).

Dette er teknologien som blant annet brukes for å lage kunstige bilder som ser urovekkende ekte ut. Vi har blant annet sett at Nvidia har gjort store fremskritt på dette området de siste årene.

Overfor CNBC bekrefter en talsperson for Google at AI-pioneren har forlatt selskapet. Goodfellow skal ha begynt i jobben hos Apple i mars.

Direktør for maskinlæring

På LinkedIn står det nå at Goodfellow er direktør for maskinlæring i Apples Special Projects Group-avdeling. Det er som kjent samme avdeling som huser det mye omtalte Project Titan – Apples prosjekt for selvkjørende biler.

Annonse

Nøyaktig hva den tidligere Google-ansatte skal gjøre for Apple er usikkert, men Cupertino-giganten har en rekke produkter og tjenester der AI står sentral, blant annet Siri og Face ID.

Om ikke annet viser ansettelsen at kampen om å være ledende i kunstig intelligens-feltet drar seg til, der de største aktørene kjemper om de beste hodene.

Ikke første gang

Med ansettelsen av Ian Goodfellow har Apple skaffet seg en svært erfaren forsker som har jobbet både i Google og det Elon Musk-støttede selskapet OpenAI.

Som vi skrev innledningsvis er ikke dette den eneste AI-eksperten Apple har kapret fra Google. 1. april i fjor hentet selskapet Googles Ai-sjef John Giannandrea.

Kilde:
CNBC

Annonse
Annonse