apple-5cb71a2039364
LIDAR-sensoren på toppen av Apples testutgave av en selvkjørende bil er stor og dyr.

Annonse


Apple vil revolusjonere denne teknologien

Ifølge Reuters er Apple i samtaler med minst fire leverandører av såkalte LIDAR-sensorer. Slike sensorer er viktige komponenter som sørger for at selvkjørende biler vet hvordan de skal orientere seg.

Teknologien fungerer på mange måter som en radar, men istedet for at det er radiobølger som sendes ut, sender LIDAR-sensorene ut infrarødt lys.

Kan dette bety at Apple-bilen er på vei?

Dagens sensorer er altfor dyre og store

Apple ønsker at leverandører skal utvikle sensorer som er «billigere, mindre og enklere å masseprodusere» enn dagens sensorer, som er tunge og dyre (se bare på bildet øverst i denne saken).

Annonse


Ifølge Reuters jobber også Apple parallellt med en egen LIDAR-sensor. Det ultimate målet skal være å utvikle et revolusjonerende design for teknologien.

Fornyede ambisjoner

Opplysningene er et fersk bevis på at Apple på nytt har planer om å for alvor tre inn i markedet for selvkjørende biler. Internt i Apple er dette arbeidet kjent som «Project Titan», men iløpet av det siste året har det virket som at Apple har forlatt prosjektet, i det minste justert sine ambisjoner.

Fortsatt er det uklart om Apple jobber med en egen selvkjørende bil, eller om selskapet «bare» ønsker å produsere teknologien på vegne av tredjeparter.

Kanskje er de nye Reuters-opplysningene et tegn på at Appe-bilen likevel ikke er lagt på hylla.

 

Kilde:
Reuters

 

Annonse