Linus hater sosiale medier: - Du bør være ulovlig å publisere sinnsvake tirader anonymt
Du gjettet riktig: Linus Thorvalds er ingen fan av sosiale medier, men har også skyld i å skape unødvendig negativitet og drama med sine utblåsninger spesielt innad i Linux-miljøet når han ser kode han ikke liker.

Annonse


Linus hater sosiale medier: – Det bør være ulovlig å publisere sinnsvake tirader anonymt

Linus Thorvalds, skaperen av Linux som igjen brukes for nettets servere og som er motoren til Android, hater sosiale medier intenst.

Avskyr Facebook, Twitter og Instagram

Thorvalds er ikke en mann som sensurer seg selv, selv om han i fjor varslet at han skulle “ta seg en pause for å arbeide med sin personlighet” grunnet vel hard kritikk mot det ene og det andre.

Så når Thorvalds fikk spørsmålet fra Linux Journal under et intervju, “hvis du måtte rette en ting i forhold til vår tilkoblede verden, hva ville det være?” var Thorvalds kjapp ute med meningene sine:

“Ingenting teknisk, men jeg absolutt avskyr “sosiale medier” – Twitter, Facebook, Instagram. Det er en sykdom som ser ut til å oppfordre til dårlig oppførsel”, forklarer Thorvalds som også har et annet godt poeng: “Dette er et problem også epost deler, og dette har jeg nevnt før: på nettet kan ingen høre deg være subtil”.

Annonse


Umulig å få med seg det som gjør oss til mennesker

Poenget han er at i motsetning til ansikt-til-ansikt interaksjon så får man ikke med seg hva personen sier med ansiktet, samt at det er svært enkelt at humor og sarkasme ikke oppdages som igjen kan medføre krangling og masse negativet og til og med hat.

Problemet epost ikke har, er at man må ta seg tid til å skrive noe, teknisk eller ei, og at det ikke er mulig og stemme ned- eller opp et epost-innlegg. Dessuten er det alltid så privat man selv ønsker det.

Han synes heller ingenting om anonymitet, bortsett fra om man er en viktig lekker, “men om man ikke kan bekrefte egen identiteten sin, så bør ikke din sinnssyke utblåsning på sosiale medier være synlig og man bør ikke ha lov til å dele eller like det”.

 

Kilde:
Linux Journal

Annonse