Elon Musk liker krypto-konseptet, men mener det er for energikrevende.
Elon Musk liker krypto-konseptet, men mener det er for energikrevende.

Elon Musk: – Bitcoin er brilliant, men uaktuelt for Tesla

Under et podcast-intervju med ARK Invest tirsdag denne uken, uttalte Elon Musk seg om kryptovaluta, i tillegg til generell prat om elektriske biler og selvkjørende biler.

– Papirpenger er på vei bort

Da podcast-vertene peilet samtalen inn på krypto-temaet, virket Musk ikke spesielt interessert i å snakke om temaet. – Krypto, seriøst?, svarte Musk, før han likevel valgte å dele sine tanker rundt temaet. Det viser seg at Tesla-sjefen faktisk stiller seg svært positiv til kryptovaluta, og spesielt bitcoin. – Bitcoin-strukturen er ganske brilliant, og papirpenger er på vei bort. Krypto er en langt bedre måte å overføre verdi på enn papirbiter – det er helt sikkert. Men det har sine fordeler og ulemper, uttalte Musk.

For energikrevende

Han tror ikke at kryptovaluta er veien å gå for Tesla. – Jeg er ikke sikker på at det ville vært en god bruk av Teslas ressurser å bli involvert i kryptomarkedet. Vi prøver hardt på å akselerere utviklingen av bærekraftig energi, og jeg tror at en av ulempene med krypto er at det maskinmessig er ganske energikrevende. Tesla-sjefen innrømmer å være fascinert av kryptovaluta, men kommer trolig ikke til å investere i dette markedet – i hvert fall ikke på nåværende tidspunkt.

Suspendert etter bitcoin-spøk

Man skulle kanskje tro at Musk hadde en viss mengde med bitcoins selv, men det har han altså ikke. I podcasten avslører Musk at han kun har en kvart bitcoin på bok, etter at en venn sendte ham det for noen år siden. I oktober i fjor ble milliardærens Twitter-konto suspendert etter at han spurte følgerene sine om de ville kjøpe bitcoins. Musk fortalte at han «bare tullet», men at Twitter har en policy som fører til automatisk utestengelse hvis en bruker forsøker å selge Bitcoins.   Kilde: Inverse På ITavisen finner du også flere guider til kjøp og salg av krypto. Klikk her for å lese mer: