Tim Cook viker ikke en tomme: - Vi er drevet av en innovasjons-kultur og har aldri vært bedre
Tim Cook forsvarer Apple i et nytt intervju med CNBC og mener at selskapet er bedre på områder enn tidligere.

Annonse


Tim Cook viker ikke en tomme: – Vi er drevet av en innovasjons-kultur og har aldri vært bedre

CNBC har avslørt deler av et ferskt intervju med Apple-sjef Tim Cook.

Skylder på Kina og valutakursen

Sjefen for mobil-giganten er i hardt vær etter at selskapet la frem et resultatet som avslørte lavere interesse til å oppgradere til nye og dyrere modeller, samtidig som de sliter med å få det til i Kina der produktene anses som alt for dyre.

Cook prøver å fremheve andre ting som også spiller inn som en faktor, nemlig en sterk dollar og nettopp utfordringene i Kina som kompliseres av president Donald Trumps nye tariffer og forhandlinger.

Men er det andre ting som også spiller inn? Er det faktum at Amazon og Google for alvor er å finne i nesten alle hjem i form av assistenter, og at HomePod er langt dyrere og ikke i nærheten er like utbredt.

Annonse


Det samme kan sies om Xs-modellene i forhold til pris, og som mange mener ikke leverer nok nyheter, spesielt ikke sammenlignet med X.

Samtidig har selskapet fått kritikk for å levere bøyde iPad Pro, og svarte senest at slikt kan forekomme.

Nordmenn lei dyre iPhone-modeller: iPhone 6s på førsteplass, Xs Max på femte

– Vi har utrolig lojale og fornøyde kunder

Men over til hva Apple egentlig driver med, og det er å designe og selge produkter, så mener sjefen at Apple har et undervurdert økosystem og at han har hørt den samme regla fra kritikerne i mange år:

“Jeg er ikke defensiv, dette er jo USA, og du kan si hva du ønsker, men min ærlige oppfatning er at det er en kultur av innovasjon hos Apple, og at denne kulturen kombinert med disse utrolige, lojale kundene, disse fornøyde kundene, og økosystemet, dette dydige økosystemet, er noe som sannsynligvis ikke er verdsatt høyt nok.”

Se hvor mye iPhone-salget har falt det siste året

Defensiv eller korrekt?

Apples kritikere, de gir han ikke medhold i på noen områder. Cook mener nemlig at helsen til selskapet på lang sikt “aldri har vært bedre”, det samme sier han om produktene de har på gang, om økosystemet og tjenestedelen som vokser i høyt tempo.

CES overrasket Apple kanskje litt ved å avsløre samarbeid med en rekke TV-produsenter om integrasjon av AirPlay 2 for å strømme innhold direkte fra iOS og Mac-er til de støttede modellene uten behov for Apple TV.

 

Kilde:
CNBC

Annonse