Salget av iPhone XR har gått dårligere enn forventet, noe som gjør at flere analytikere justerer sine salgsestimater for dette kvartalet.
Salget av iPhone XR har gått dårligere enn forventet, noe som gjør at flere analytikere justerer sine salgsestimater for dette kvartalet.

Annonse


Se hvor mye iPhone-salget har falt det siste året

Data fra analyseselskapet Counterpoint viser at iPhone-salget har gått kraftig ned det siste året.

Hvis man sammenligner november 2017 med 2018, har salget sunket med 20 prosent totalt. Det bør ikke komme som noen overraskelse med tanke på alt som har skjedd med Apple den siste tiden. Svakere salg i India og Kina er blant de medvirkende årsakene til nedgangen.

I år er prisen viktigere

Men prisen er nok uansett elefanten i rommet: I november i 2017 var det iPhone X som toppet salgslistene, men i november i fjor var det en annen telefon som tronet øverst blant flaggskipene. iPhone XR ble nemlig den mest solgte telefonen blant Apples nyeste modeller. Den er også den billigste.

Til tross for det, solgte iPhone X langt bedre da den kom. Det skal ha blitt solgt 50 prosent flere iPhone X, enn XR.

Annonse


Folk ser ut til å være lei av dyre smarttelefoner, så de beholder telefonen sin lenger.

Counterpoint fant også ut at iPhone XR har solgt mer enn både XS og XS Max siden modellene ble lansert. iPhone XR 64 GB ble den bestselgende telefonen i november 2018.

Vil ha billigere telefoner – også i Norge

«Det totale salget av nye iPhone-modeller ble hardt rammet i november på grunn av tregt salg i Asia-regionen, Europa og USA», forklarer Counterpoint.

Nordmenn lei dyre iPhone-modeller: iPhone 6s på førsteplass, Xs Max på femte

Her hjemme kan vi også si at nordmenn er lei dyre telefoner. Da Telia satte ned prisen på iPhone 6s i desember i fjor, klatret den tre år gamle telefonen rett til toppen av salgslistene.

Det er noe å tenke på for produsentene.

Denne grafen viser salget av iPhone november måned, både i 2017 og 2018.
Denne grafen viser salget av iPhone november måned, både i 2017 og 2018. (Ill.: Counterpoint )

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse