Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Spillet som sparket det hele i gang er nå gratis frem til 23. desember - plukk det opp før det er for sent. (Ill.: Ubisoft)

Ubisoft gir bort «Anno 1602»

Spill: På tjueårsmarkeringen er det to gladnyheter.

Om du ikke har vært bort i «Anno»-serien før så er det en spillsamling som blander stategisimulering og bystrukturering på en veldig fin måte, og i anledning tyve år siden serien ble skapt så feirer Ubisoft ved å gi ut gratis kopier av spillet som startet det hele.

Vanskelig simulering

Det var nemlig i april 1998 at «Anno 1602: Creation of a New World» lanserte i Tyskland for deretter å havne i butikkhyller rundt om i Europa og en sen 2000-lansering i Nord-Amerika. Spillet bærer sin sjarm ved å tilby vanskelig simulering der spilleren blir testet i å håndtere ressurser i forbindelse med utbygging av byer, og ble solgt i hele to millioner kopier den gang det var populært.

I ettertid har det kommet flere spill i serien med stadig nye selskaper på eier- og utviklersiden – i 2001 entret også Ubisoft banen og står nå for utgivelse av den kommende «Anno 1800» med tilsiktet lansering den 26. februar.

Lukket beta – meld deg opp

Selskapet har annonsert at en lukket beta for spillet vil avholdes den 31. januar, for å delta her må du fylle inn ganske spesifikk informasjon om din historie med «Anno» – kanskje ikke en stor utfordring for de fleste tilhengerne av spillserien.

For å laste ned «Anno 1602» så går du til denne linken for å gjøre krav på gratiskopien din, alternativt kan du gå inn på Uplay-klienten din dersom du har den aktivt liggende på maskinen.

Kilde:
Neowin

Stikkord: anno, anno 1602, anno 1800, gaming, simulering, Spill, strategi, windows