iPhone XI får en forbedret versjon av Face ID
Den neste generasjonen iPads kan bli utstyrt med TOF-kamera.

Annonse


iPhone XI får en forbedret versjon av Face ID

Face ID til iPhones CS er allerede en av de mest avanserte ansiktsgjenkjennelsessystemene man får tak i til mobiltelefon, men det kan bli enda bedre når iPhone XI lanseres.

Forbedret “flood illuminator”

Ifølge en analytiker ved navn Ming-Chi Kuo, vil iPhone-modellene til neste år få en ny og forbedret “flood illuminator”. Flood illuminator bruker infrarødt lys for å gjøre ansiktsgjenkjenningen mer presis. Den forbedrede versjonen skal gjøre at usynlig lys fra omgivelsene rundt får mindre innvirkning når man bruker Face ID.

Kuo skriver sier blant annet at dette skal forbedre brukeropplevelsen, hvilket peker i retning av at Face ID-systemet skal bli mer treffsikkert.

TOF-kamera

Videre skriver han om muligheten for at den neste iPad-generasjonen vil få et “Time of Flight”-kamera. Et slikt kamera kan måle distansen mellom objekter ved å måle tiden det tar for et lys eller et lasersignal å reise fra kameraet til objektet.

Annonse


Dette vil være bra for å måle dybde, og Kuo tror at dette kan bli brukt til å lage 3D-modeller som etterpå kan redigeres ved hjelp av Apple Pencil.

Analytikeren er av den oppfatning at det er mer enn 50% sannsynlig at et slikt kamera vil bli å finne til iPad før midten av 2020, men han legger til at det er liten synnsynlighet for at iPhone XI vil få et liknende kamera.

Kilde:

BGR

Hva tror du om ryktet? Fortell oss i kommentarfeltet under.

Annonse