Plutselig forsvant verdens mest poupulære strømmeside
Plutselig forsvant 123movies.

Annonse


Derfor forsvant “verdens mest populære piratside”

Tjenesten, også kjent som 123movieshub og GoMovies, ble brått tatt ned i april i år. På daværende tidspunkt var det få som kjente til årsaken, selv om press fra filmbransjen åpenbart var en teori.

Krevde straffeforfølging

Nå bekreftes det at strømmetjenesten, som hadde flere millioner besøkende hver eneste dag, har vært under etterforskning av amerikanske myndigheter. Torrentfreak skriver at filmindustrien gjorde alt de kunne for å fjerne tjenesten.

Det har i lang tid versert rykter om at 123Movies har vært styrt fra Vietnam. Og i 2017 skal USAs ambassade i landet lagt frem et krav for vietnamesiske myndigheter: driverne av tjenesten må straffeforfølges!

Men tiden gikk, og 123Movies var fortsatt tilgjengelig for brukerne langt ut i 2018.

Annonse


Nå er piratstrømming forbudt i Norge

Massivt press

Vi skrur tiden kjapt tilbake til mars i år, dager før 123Movies skal forsvinne fra nettet. MPAA (Motion Picture Association of America) sender folk til Vietnam for å fremskynde stengingen av tjenesten. Filmindustrien i USA, med god hjelp av lokalt politi, sørger for å legge ekstra press på innehaverne av tjenesten.

Få dager senere er nedleggelsen et faktum. Den korte beskjeden på nettsiden lød slik:

“Nå er det tid for å si farvel. Vi vil takke våre venner, og takk for at dere har vært med oss så lenge. Vi ber nå om at folk respekterer filmprodusenter ved å betale for filmer og TV-serier”.

En mer grundig begrunnelse kom aldri.

Klonene dør som fluer

Men MPAA har nå uttalt seg om saken, i en redegjørelse sent til myndighetene i USA. Der skriver de:

“En viktig utvikling i 2018 var nedleggelsen av flere pirattjenester som har operert under navnene 123movies, 123movieshub, gostream og gomovies. Dette kom som en følge av kriminell etterforskning i Vietnam og et betydelig engasjement fra industrien”, skriver MPAA.

De legger til at flere kloner har dukket opp i ettertid, men at MPAA “har dem på radaren”.

Hvorvidt noen har blitt arrestert eller straffeforfulgt i forbindelse med denne saken, vites ikke, men det er jo nærliggende å tro. Torrentfreak har spurt MPAA om akkurat dette, men noe svar har de ikke fått.

 

Kilde:
Torrentfreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse