Plutselig forsvant verdens mest poupulære strømmeside
Plutselig forsvant 123movies.

Annonse


Plutselig forsvant “verdens mest poupulære strømmeside”

For rundt en uke siden ble strømmesiden 123movies lagt ned. Det kom som en overraskelse på mange at nettsiden, som også er kjent som 123movieshub og GoMovies, plutselig la inn årene.

Trolig basert i Vietnam

Bare noen dager etter at rettighetsorganisasjonen MPAA omtalte 123movies som “verdens mest populære piratside”, var det plutselig slutt. Det er få utenforstående som faktisk vet hva som er årsaken, men TorrentFreak tror at det er mer enn bare press fra mektige MPAA.

Nettstedet peker på det at strømmesiden trolig var basert i Vietnam – et land som ikke er kjent for å ha de strengeste lovene knyttet til brudd på opphavsretten. Hadde en så stor piratside hatt base i USA eller Europa, hadde den blitt stengt for lengst, skriver TorrentFreak.

Strengere lover

I tillegg til at Ted Osius, den amerikanske ambassadøren til Vietnam, i mars i fjor ba myndighetene i landet om å straffeforfølge 123movies, har landet de seneste årene jobbet med å gjennomgå lovene for intellektuell eiendom.

Annonse


Patrick Kilbride, visepresident for US Chamber of Commerce Global Innovation Policy Center (GIPC), hyllet nylig vietnamesiske myndigheter for arbeidet det gjør med brudd på opphavsretten i landet og uttalte at landet kan bli en leder i regionen på denne fronten.

10. april trer nye reguleringer relatert til intellektuell eiendom i landet, i kraft. De innebærer at brudd på opphavsretten vil straffeforfølges.

TorrentFreak skriver at det per dags dato er ukjent om 123movies vender tilbake igjen.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse