– Apple har fjernet denne muligheten i 2018-MacBookene

Apple har fjernet denne muligheten i 2018-MacBookene.
Hvis MacBook Pro 2018 streiker, blir det vanskeligere å hente ut data, ifølge MacRumors.

De første MacBook Pro-modellene med Touch Bar ble lansert med SSD-ene loddet fast i hovedkortet – slik er det også med de nyeste modellene, men sistnevnte har en stor svakhet.

Ettersom SSD er loddet fast, er det ikke helt rett å få ut data hvis hovedkortet feiler. I de første MacBook Pro-maskinene med Touch Bar kan man bruke et verktøy for å overføre dataene fra SSD-en til en fungere MacBook Pro, men Apple har tilsynelatende fjernet denne muligheten i 2018-modellene.

Du bør sikkerhetskopiere

iFixits demontering av de nye maskinene viser at Apple har fjernet datagjenopprettingskontakten fra hovedkortet. MacRumors har kontaktet flere av sine kilder ved Apple Authorized Service Providers for å finne ut av hva som har skjedd. Det viser seg at verktøyet, som brukes for å hente ut dataene i de foregående Touch Bar-modellene, ikke er kompatibelt med MacBook Pro 2018.

Annonse

MacRumors skriver at kontakten for datagjenoppretting trolig ble fjernet på grunn av Apples implementering av T2-brikken som gir et ekstra beskyttelseslag for SSD-en.

Det betyr at man ikke kan hente ut SSD-data hvis hovedkortet tar kvelden. Hvis PC-en fungerer er det fremdeles mulig å starte den i Target Disk Mode og overføre med Migration Assistant. For å hindre at data går tapt, kan det dermed vært lurt å sikkerhetskopiere MacBooken fra tid til annen.

Apple har så langt ikke kommentert saken.

Kommentar:

Tror Apple kundene er dumme?

 

Kilde:
MacRumors

Annonse
Annonse