Apple sier at iMac Pro kun er få dager unna.
Apple sier at iMac Pro kun er få dager unna.

Annonse


Slik holder den spesialutviklede Apple-brikken iMac Pro sikker

Cabel Sasser, medgrunnlegger av utviklerselskapet Panic, skriver på Twitter at han har kommet over en ny brikke som sitter i kommende iMac Pro.

– Nøkkelen din forlater aldri brikken
Den Apple-utviklede brikken går under navnet T2 og fungerer som en sikker plassering for krypterte nøkler. I tillegg styrer den maskinvare som bildesignalprosessoren, kameraet, systemadministrator lyd, SSD og Secure Boot, ifølge utvikleren.

“Den nye brikken innebærer lagring av krypterte nøkler fra den sikre plasseringen til maskinvarekrypteringsmotoren på brikken – nøkkelen din forlater aldri brikken”, skriver han på Twitter.

Ifølge Sasser har iMac Pro en spesial versjon av macOS High Sierra som inneholder en ny “Startup Security Utility” der brukerne kan aktivere et fastvarepassord for å forhindre at PC-en starter opp fra en annen harddisk, CD, DVD eller uten passord.

Annonse


Sikkerhetsfunksjoner
I tillegg inneholder iMac Pro nye Secure Boot-valg som “Full Security” og “Medium Security”. Ved “Full Security” er det kun de mest sikre programmene som starter opp.

Det er ikke første gang Apple implementerer en T-brikke i en av selskapets PC-er. I fjor ble MacBook Pro lansert med T1 som også finnes i Apple Watch Series 2. Denne brikken styrer i tillegg til Touch Bar det som kalles Secure Enclave, som altså er Touch ID, nøkkelringen og kameraet.

I går avslørte Apple at iMac Pro blir tilgjengelig i morgen 14. desember.

 

Kilde:
Cabel Sasser

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse