Avslørte de akkurat neste-generasjons Windows?
Synpatics referer til "neste-generasjons Windows", men hva i all verden er det? Vårt beste bet er Polaris.

Annonse


Avslørte “neste-generasjon Windows” i pressemelding

Polaris er det nye modulære OS-et Microsoft jobber med og nå har Synaptics avslørt at de samarbeider med AMD og Microsoft for sikkerheten i et “neste-generasjons Windows OS”.

Selskapet utvikler pekeflater for Windows-maskiner.

Er Polaris nærmere enn vi tror?

Det skal endelig være snakk om en ekte “omstart” av Windows fordi OS-et er bygget opp modulært for å passe på en rekke formfaktorer (2-i-1, laptoper og stasjonære) og ikke minst ha et stort sikkerhetsfokus der kun UWP-apper kjører direkte (Win32-programmer skal visstnok kunne emuleres).

Ifølge Windows Central kan Polaris komme neste år.

Annonse
Vi skrev om Polaris allerede i januar:

Nå skal Microsoft kaste ut gamle Windows – skal lansere en helt ny og moderne versjon

Bedre sensor-sikkerhet i kombinasjon med en mye sikrere Windows-versjon

Noe annet veldig spennende selskapet avslørte i dagens pressemelding, er at de samarbeider med AMD og nettopp den nye Windows-plattformen for å levere bedre fingersensorsikkerhet for pålogging til det nye OS-et.

Akkurat som Apple med TouchID, lagrer Synaptics sin nye fingersensor FS7600 dataene i en egen brikke, slik at den er nærmest umulig å hacke.

Sensoren fungerer i kombinasjon med AMDs Ryzen Mobile CPU-er “og Microsofts kommende biometriske sikkerhets-OS, som også inkluderer Windows Hello”, heter det fra Synaptics.

Låser ned som Apple

Alt peker uansett i retning at Microsoft er i ferd med å låse ned OS-ene sine som Apple (Polaris høres ut som en langt mer offensiv S-modus), og at Andromeda, OS-et for mye hypede lomme-Surface som ser ut til å være minst et par år unna nettopp grunnet mangelen på OS og et skikkelig økosystem, vil leve side om side med Polaris. På den måten dekker de alle formfaktorer med to OS.

TEST: Så heftig er Dells nye XPS 15-hybrid

 

Kilde:
Synaptics

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse