Neste år kommer det en helt ny Windows-versjon strippet for de gamle elementene, låst ned og med fokus på tradisjonelle formfatorer, mens Andromeda OS er myntet på mindre nettbrett og Surface Phone.
Neste år kommer det en helt ny Windows-versjon strippet for de gamle elementene, låst ned og med fokus på tradisjonelle formfatorer, mens Andromeda OS er myntet på mindre nettbrett og Surface Phone.

Annonse


Nå skal Microsoft kaste ut gamle Windows – skal lansere en helt ny og moderne versjon

Windows Central hevder å vite at det kommer en helt ny Windows-versjon neste år – det skal være snakk om et slags nytt forsøk på Windows 10 S, men strippet helt for gammel kode.

Legger grunnlaget for nye spennende enheter

Polaris skal være navnet på den nye Windows-versjonen som altså stripper bort all gammel kode – planen er nemlig å basere OS-et helt og holdent på UWP-plattformen. Dette betyr bedre ytelse, stabilitet og fleksibilitet i kampen mot ARM-enheter.

Polaris er myntet på tradisjonelle formfaktorer som stasjonære, bærbare og hybrider. Versjonen blir visstnok enda mer låst ned enn Windows 10 S (du vil kun kunne laste ned fra Windows Store).

Cshell skal være det nye grensesnittet til Polaris – det nye grensesnittet skal være lettere å forme i forhold til enhet. Grensesnittet som blir å finne i Polaris skal visstnok bygge grunnmuren for Andromeda (OS-et som ryktes å være for Surface Phone og mindre enheter med berøring- og pen-fokus) og Windows Core OS.

Annonse


Det vil være mulig å kljøre Win32-programmer emulert, men det foreligger ikke nøyaktige detaljer om hvordan dette skal fungere riktig enda, bortsett fra at det er snakk om fjernstyrt virtualisering.

Kommer neste år

For å gjøre det hele enda mer forvirrende skal Windows 10 Pro visstnok leve sammen med Polaris (til Microsoft har klart å overbevise alle til å forlate Win32 for godt) – Windows 10 Pro vil derfor nok i mange år fremover fremdeles være førstevalget for spillere og proff-brukere.

Polaris-maskiner skal i stedet konkurrere mot Surface Laptop, MacBook Air, iPad og Chromebook – slike enheter, men også være for stasjonære.

Det vil ikke være mulig å oppgradere til Polaris, eller endre til Windows 10 Pro. Enhetene som skal selges med det nye OS-et er låst.

Lanseringen skal skje neste år, ifølge Windows Central.

 

Kilde:
Windows Central

Annonse