Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsofts Courier-konsept fra 2009. (Ill.: Skjermdump/YouTube)

Microsofts «Andromeda»-enhet kan få holografisk skjerm

Blir trolig et Surface-produkt.

Forrige uke skrev vi om «Microsofts nye produkt som ikke er en mobil, men en helt ny enhet». Nå har det dukket opp ytterligere detaljer om enheten.

Kan få holografisk skjerm
Som vi tidligere har rapportert er det snakk om et foldbart nettbrett som går under kodenavnet «Andromeda» og som trolig blir en del av Surface-familien. Nettstedet Thurrott skriver at Microsoft jobber med å optimalisere UWP-appene slik at de skal fungere med to skjermer på samme måte som Courier-konseptet. Støtte for penn nevnes fortsatt som en viktig del av produktet.

En mer interessant detalj er at HoloLens-skaperen Alex Kipman skal være involvert i prosjektet. Ifølge Thurrott kan «Andromeda» ha en holografisk skjerm som skal være i stand til å vise hologrammer. Nettstedet skriver at de har hørt rykter om en holografisk skjerm, men at de ikke har klart å verifisere det.

ARM eller Intel?
Videre skriver Thurrott at telefonfunksjoner er forventet, noe også Twitter-brukeren WalkingCat har funnet bevis for.

«Jeg tror ikke dette er en ’telefon’, men mer som en enhet som støtter telefonfunksjonalitet som fører til neste spørsmål: Intel eller ARM», skriver Brad Sims i Thurrott.

Microsoft jobber allerede med en rekke partnere om å lansere Windows 10-maskiner med ARM-brikkesett, samtidig som selskapet også trenger å bygge en egen ARM-enhet for å vise at det er noe å satse på.

Hva tror du om en Courier-liknende enhet?

 

Kilde:
Thurrott

Stikkord: Microsoft, surface