Windows 10 på ARM lanseres senere i år. Batteritiden kan bli ordentlig god.
Windows 10 på ARM lanseres senere i år. Batteritiden kan bli ordentlig god.

Annonse


Windows 10 ARM-bærbare kan ha vanvittig bra batteritid

Planene om å lansere Windows 10-PC-er kjørende på ARM-brikkesett ble annonsert i fjor. I høst lanseres de første bærbare med Qualcomm Snapdragon 835 og disse maskinene skal kjøre fullversjonen av Windows 10. Dette er heldigvis ikke Windows RT på nytt.

– Trodde det var noe galt med batterimåleren
Under et arrangement i regi av Qualcomm i Hongkong, benyttet brikkesettprodusenten og Microsoft anledningen til å skryte av samarbeidet og kommende ARM-bærbare. Ifølge Microsoft skal disse PC-ene holde over en dag på én lading.

«For å være ærlig, har det gått mye bedre enn vi forventet. Vi satt et høyt krav og vi har allerede passert det. Batteritiden er slik at jeg ikke tar med meg laderen når jeg bruker PC-en. Jeg lader den annenhver dag. Det er slik batteritid», uttalte Pete Bernard, en programsjef i Microsoft.

Han la til at de under en testperiode delte ut ARM-enheter til utviklingsledere i Microsoft og fikk raskt tilbakemeldinger om at batterimåleren ikke fungerte.

Annonse


«Det viste seg at det ikke var en feil, det var kun fantastisk bra batteritid. Så folk kommer til å bli vant til dette med å ha en enhet man ikke trenger å lade ofte, og samtidig bli vant til å alltid være tilkoblet med LTE-tilkobling», sa Bernard under arrangementet.

Kommer i desember
Hvis alt går etter planen lanseres de første Windows 10 ARM-PC-ene i høst og blant de første produsentene til å lansere PC-er er Asus, HP og Lenovo. Dog er det verdt å merke seg at Lenovo ikke vil ha en «Always Connected PC» tilgjengelig i år.

Ifølge rapportene kommer ikke det til å bli noen billigmaskiner, men Qualcomm uttaler at prisene vil gå nedover når utvalget økes.

 

Kilde:
MSPowerUser