Dette er Microsofts store hemmelighet - en helt ny tablet-PC kalt «Courier». Den kan bli en farlig konkurrent til en eventuell «iPad» fra Apple.

Annonse


Her er Microsofts «iPad»

Nettstedet Gizmodo.com har fått tilgang på bilder og video av Microsofts hemmelige prosjekt, kalt «Courier».

Ligner «iPad»

Det dreier seg om et produkt som på mange måter ligner Apples «iPad» (også kalt «iTablet») – en forstørret utgave av iPod Touch som skal fungere som en fullblods medie- og netterminal både ute og hjemme.

Apple-produktet er foreløpig bare på ryktestadiet, og selskapet har verken bekreftet noe eller vist fram noen prototyp.

Blir det en Acer?

Det gjør derimot Apple, gjennom sitt underselskap Pioneer Studios (som ikke har noe med den japanske TV- og hjemmekinofabrikanten Pioneer å gjøre).

Annonse


Pioneer spesialiserer seg i å lage konsept-produkter for Microsoft. Produkter som Micrsoft neppe satser på å produsere selv, men som skal fungere som en plattform for HP, Acer, Dell og alle de andre PC-fabrikantene som Microsoft lever godt på gjennom Windows-lisenser.

Bruker hengslene som utklippstavle

Det kan se ut som det ligger Windows 7 på Courier, men dette er ikke bekreftet. Muligens dreier det seg om en skreddersydd versjon, muligens bare en nedskalert eller kanskje til og med utvidet utgave av standardversjonen.

Uansett er det mange frekke løsninger her. Du kan for eksempel bruke henglsene mellom de to skjermene til å oppbevare objekter (bilder, filmer etc.) du senere skal bruke i et et dokument du for tiden ikke har oppe eller ikke har opprettet ennå. Hengslene fungerer med andre ord som en slags utklippstavle, der alt du ikke trenger akkurat nå kan ligge klart til du måtte trenge det.

Penn nødvendig

De to skjermene har selvsagt multitouch, men kan også brukes med penn. Pennen er «gjeninnført» fordi man skal kunne tegne nøyaktige figurer og til og med kunstverk. Dette er vanskelig å få til med fingrene.

Arven fra tidligere tablet-modeller er så absolutt til stede, mens andre ting er hentet fra Microsofts Zune-mediespiller. Microsoft skal også ha brukt erfaringene de har fra berøringsboret Surface.

Detaljer som batterilevetid, vekt og nøyaktig størrelse er ikke tilgjengelig ennå. Det er heller ikke pris og eventuell lanseringsdato.

Se video

Uansett blir det spennende å se om Microsoft kommer Apple i forkjøpet med en ny produkttype som alle nå venter på.

Du finner video og utfyllende opplysninger HER.

Annonse