Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google kan bli et nytt tilskudd i spillmarkedet. (Ill.: Anton Porsche/Pexels)

Google kan gi Xbox og PlayStation konsollkurranse

Spill: Vurderer flere muligheter for spillsatsing.

I januar ble det kjent at tidligere topp i både PlayStation og Xbox, Phil Harrison, har meldt overgang til Google. Få uker senere kom det rapporter om at Google jobber med en strømmekonsoll som skal konkurrere med Xbox, Nintendo og PlayStation.

Vurderer mulighetene

Denne uken skriver Kotaku at ja, Google jobber med en spillstrømmeplattform. Nettstedet har snakket med fem ulike kilder som hevder det samme og skal ha blitt orientert om søkeselskapets plattform. Under årets Game Developers Conference skal Google ha vært i kontakt med flere kjente spillselskaper. Søkeselskapet benyttet også sjansen under E3-messen som gikk av stabelen for få uker siden, ifølge nettstedet.

I tillegg til støtte fra tredjeparter, ønsker selskapet også å utvikle egne spillopplevelser, skriver Kotaku som har hørt at Google vurderer flere muligheter: Å utvikle en spillstrømmeplattform, å utvikle en egen konsoll og/eller å ansatte en rekke spillutviklere for egen satsing.

En spillplattform fra Google kan fungere tilsvarende som Nvidia GeForce Now slik at man ikke trenger kraftige PC-er for å spille de mest krevende spillene. I stedet er rendres spillene av kraftigere maskinvare før det strømmes til PC-er.

 

Kilde:
Kotaku

Stikkord: Google, Spill