Google kan komme til å lansere en spillstrømmetjeneste som fungerer med Chromecast og/eller en ny konsoll.
Google kan komme til å lansere en spillstrømmetjeneste som fungerer med Chromecast og/eller en ny konsoll.

Annonse


Hevder Google blir spill-selskap med strømmekonsoll

Nvidia tilbyr spill-strømming fra sine kraftige spill servere, mens både Xbox og Playstation-spill kan strømmes til PC fra konsollene.

Har allerede hanket inn spill-topp

Det Google nå pønsker på er hvordan de kan strømme spill til Chromecast eller en ny Google-konsoll. Dette ifølge personer som har kjennskap med planene som har snakket med The Information.

Yeti er kodenavnet på prosjektet som kanskje vil være starten på slutten for lokallagring av spill, i hvert fall spill som ikke krever lynhurtig oppdatering av bildet, som de kjappeste FPS-spillene.

Vi anser dette mer enn løse rykter nå som Phil Harrison, som tidligere har vært Playstation- og Xbox-topp, nå jobber for nettopp Google:

Annonse
Google tester egen konsoll

En tidlig testversjon fungerer allerede på Chromecast TV, vissnok, men Google har også mer nylig testet dedikert spill-maskinvare som strømmer spillene med Yeti-tjenesten.

Google-teamet har utviklet en gamepad og har allerede snakket med topputviklere. Det er fremdeles usikkert om de skal utvikle spill spesiallaget for Yeti, eller få eksisterende spill til å kjøre.

Apple kan jo aktivere konkurranse med et tastetrykk?

Strømming spill er det mange som har prøvd å gjøre mainstream lenge.

Mange av dere husker kanskje OnLive som gikk stort ut i 2009, men som senere fant ut at det forretningene ikke gikk rundt. Det er vanskelig å gjøre noe slikt uten å være et stort selskap med masse båndbredde og serverkompetanse.

Hvor er Apple i alt dette? De har jo ganske kraftig maskinvare (A10X Fusion – samme er også å finne i de to nyeste iPad Pro-modellene) i sin nyeste Apple TV 4K, men har enn så lenge kun fokusert på mindre spill lokalt på maskinen.

 

Kilde:
The Information (betalingsmur)
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse