USA forbyr bruk av innretning som lurer Tesla Autopilot.
Amerikanske veimyndigheter har besluttet å forby salget av Autopilot Buddy i USA.

Annonse


USA forbyr bruk av innretning som lurer Tesla Autopilot

National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har besluttet å forby salget av Tesla-tilbehøret Autopilot Buddy i USA.

Lurer Autopilot

Selskapet bak Autopilot Buddy beskriver innretningen som en “enhet som reduserer Tesla Autopilot-maset” og lurer bilen til å tro at sjåføren har hendene på rattet.

AutoPilot Buddy koster 199 dollar, rundt 1600 kroner. Enheten festes på rattet og får det til å virke som at sjåføren har kontroll over bilen når den ikke har det.

Ikke overraskende har det fått varsellampene til NHTSA til å blinke. Veimyndighetene mener at Autopilot Buddy er en stor sikkerhetsbekymring og har følgelig bestemt å forby salget av innretningen i USA.

Annonse
På tross av at selskapet markedsfører enheten som en dings som reduserer maset fra Autopilot, skriver det på sine nettsider at sjåførene må ha hendene på rattet i henhold til Teslas krav. I tillegg står det at produktet kun er tiltenkt for bruk på bane.

– Hvorfor skjer dette igjen?

Dette sier Tesla om bruk av Tesla Autopilot:

«Ved bruk av Autopilot minnes sjåføren kontinuerlig på at han er ansvarlig for å holde hendene på rattet og beholde kontroll over kjøretøyet til enhver tid. Tesla har alltid vært tydelig på at Autopilot ikke gjør bilen immun mot ulykker, og før en sjåfør kan bruke Autopilot, må han godkjenne en dialogboks som sier at «Autopilot er designet for bruk på motorveier med midtdeler og tydelige kjørefeltlinjer».

Ved flere anledninger har dukket opp tilfeller der biler har krasjet som følge av Autopilot-bruk. Tesla oppdaterte nylig programvaren slik at sjåføren påminnes oftere om å ha hendene på rattet.

 

Kilder:
NHTSA,
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse