Tesla i dødskrasj: Autopilot økte farten få sekunder før bilen traff midtdeleren.
NTSB har publisert den foreløpige rapporten fra etterforskningen.

Annonse


Tesla i dødskrasj: Autopilot økte farten få sekunder før bilen traff midtdeleren

De amerikanske veimyndighetene National Transportation Safety Board (NTSB) har publisert de foreløpige resultatene fra den pågående etterforskningen etter at en person ble drept da han kjørte inn i en midtdeler på motorveien Mountain View i California 23. mars i år.

Ingen tegn til oppbremsing eller forsøk på å svinge unna

Etterforskningen bekrefter, som allerede kjent, at Teslaens Autopilot-funksjon var aktivert da bilen krasjet. Kun sekunder før bilen traff midtdeleren, økte bilen farten fra 100 til 114 kilometer i timen.

I løpet av turen som varte i 32 minutter, var Autopilot aktivert ved fire tilfeller. Funksjonen var aktivert de siste 18 minuttene og 55 sekundene før ulykken inntraff. I løpet av denne perioden fikk føreren to visuelle varsler og et lydvarsel om å ha hendene på rattet. Disse varslene skal ha kommet over 15 minutter før bilen krasjet.

De siste 60 sekundene før ulykken, ble førerens hender detektert på rattet ved tre ulike tilfeller og til sammen i 34 sekunder. I løpet av de siste sekundene hadde sjåføren ikke hendene på rattet.

Annonse
Teslaen fulgte etter en “ledebil” åtte sekunder før ulykken. Da holdt bilen en fart på 104 kilometer i timen. Syv sekunder i forkant gjorde bilen en svingmanøver samtidig som den fulgte “ledebilen”. Fire sekunder før ulykken fulgte Teslaen ikke lenger etter “ledebilen” og tre sekunder før økte Teslaen hastigheten til 114 kilometer i timen. NTSB skriver at det ikke er registrert tegn til at bilen forsøkte å bremse eller svinge unna.

Byrået opplyser om at etterforskningen fortsatt er pågående og at det vanligvis tar mellom 12 og 24 måneder å ferdigstille slike. På spørsmål fra Electrek om den foreløpige rapporten, henviser en representant fra Tesla til selskapets tidligere blogginnlegg om saken.

 

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse