- Hvorfor skjer dette igjen?
Bildet viser at begge bilene fikk større skader.

Annonse


– Hvorfor skjer dette igjen?

Hvorfor skjer dette igjen? Vi hadde flaks med at ingen ble skadd, sier informasjonsoffiseren Jim Cota, ved Laguna Beach-politiet, til Los Angeles Times etter at en Tesla med Autopilot aktivert krasjet inn i en annen bil som stod parkert.

– Tredje gang i år

Cota var selv på ulykkesstedet og har lagt ut flere bilder på Twitter fra hendelsen. Politiet skriver på mikrobloggen at det ikke befant seg noen i den parkerte politibilen da den ble påkjørt av en Tesla Model S. Føreren av elbilen fikk mindre skader.

The Guardian skriver at dette er tredje gang siden januar at en Tesla med Autopilot aktivert kjører inn i en bil som står i ro.

Annonse


Retningslinjene til Tesla sier følgende:

“Ved bruk av Autopilot minnes sjåføren kontinuerlig på at han er ansvarlig for å holde hendene på rattet og beholde kontroll over kjøretøyet til enhver tid. Tesla har alltid vært tydelig på at Autopilot ikke gjør bilen immun mot ulykker, og før en sjåfør kan bruke Autopilot, må han godkjenne en dialogboks som sier at «Autopilot er designet for bruk på motorveier med midtdeler og tydelige kjørefeltlinjer»”.

Musk rasende: skal lage nettside der alle kan ytre sin mening om redaksjoner og journalister

 

Kilde:
The Guardian,
LA Times

Annonse