- Vi kommenterer sjelden på historier vi mener er feilaktige.
Tidal lover å finne ut hva som har skjedd.

Annonse


– Vi kommenterer sjelden på historier vi mener er feilaktige

Strømmetjenesten Tidal har fått gjennomgå etter avsløringene til Dagens Næringsliv. Selskapet er blant annet anmeldt til Økokrim av TONO og flere har fjernet musikken sin fra tjenesten.

Benekter påstandene

Selskapet har tidligere avfeid påstandene og har truet NTNU med søksmål hvis saken ikke fjernes, og rykker i dag ut med en offisiell uttalelse der de sier at de engasjerer sikkerhetsselskap for å avsløre hva som har skjedd.

“Vi avfeier og benekter påstandene som er gjort av Dagens Næringsliv. Selv om vi vanligvis ikke kommenterer historier vi mener er feilaktige, mener vi det er viktig å sørge for at våre artister, ansatte og abonnenter vet at vi ikke tar lett på sikkerheten og integriteten vår, og vi kommer ikke til å gi oss på vår forpliktelse overfor dem”, starter Tidal innlegget.

“Da vi fikk vite om det potensielle datainnbruddet, begynte vi umiddelbart og aggressivt med å undersøke hva som hadde skjedd. Dette inkluderer å kontakte de riktige autoritetene, undersøke juridiske valg og ta proaktive steg for å ytterligere forsterke vår allerede sterke beskyttelse.”

Annonse


Videre skriver Tidal at selskapet har tatt kontakt med uavhengige kybersikkerhetsselskaper for å gjennomgå hva som har skjedd og for å beskytte dataene ytterligere.

“Vi er stolt over det harde arbeidet vårt, vår hengivenhet til vårt artistdrevne oppdrag og de enorme prestasjonene til våre over hundre ansatte i Norge og femti flere i USA. Vi ser frem til å dele resultatene fra gjennomgangen med dem og alle våre partnere, så fort den er ferdig”, avslutter Tidal uttalelsen.

Les om bakgrunnen:

DN: Tidal manipulerer lyttertallene – over 320 millioner falske avspillinger

Skal finne ut hva som har skjedd

Dagens Næringsliv, som også har skrevet om uttalelsene til Tidal, skriver at avisen fortsatt står ved dekningen av saken.

–  Det vi har beskrevet er korrekt, og vår fremgangsmåte og metode har vi gjort grundig rede for i den opprinnelige artikkelen om manipuleringen av dataene. Det er påfallende at Tidal tilsynelatende kun er opptatt av hvordan DN har fått tak i selskapets data, men konsekvent unnlater å kommentere hva disse dataene faktisk viser, sier sjefsredaktør i DN Amund Djuve til avisen.

 

Kilde:
NTB,
Dagens Næringsliv