Tidal slår hardt tilbake - truer NTNU med søksmål.
Kanye West er en av to artister i NTNU-rapporten.

Annonse


Tidal slår hardt tilbake – truer NTNU med søksmål

I går la Dagens Næringsliv frem en rapport på bakgrunn av en Tidal-gjennomgang utført av en gruppe ved NTNU. I rapporten kommer det frem at strømmetjenesten manipulerer lyttertallene.

Slår hardt tilbake

Tidal reagerer sterkt på påstandene og har avfeid dem blant. Strømmetjenestens advokater har sendt til NTNU om at saken må trekkes, ellers risikerer universitetet søksmål.

– Dette er en svertekampanje fra en publikasjon som en gang har omtalt en av våre ansatte som en «israelsk etterretningsagent» og vår eier som en «dopdealer». Vi forventer ikke annet fra dem enn denne latterlige saken, løgner og falske påstander. Denne informasjonen var stjålet og manipulert, og vi vil kjempe hardt mot disse påstandene, skriver Alisa Finkelstein, presseansvarlig i Tidal, i en epost til NTB.

Nils Kalstad Svendsen, leder ved Institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi ved NTNU, ser ut til å ta det hele med ro.

Annonse


– Vi tar dette ganske med ro. Vi har bedt dem om å forholde seg til DN. Vi har et ryddig forhold til DN som har levert oss anonymiserte data som vi har analysert, skrevet rapport på og overlevert. Nå er det DN som forvalter disse, sier Svendsen til Adresseavisen.

Jay-Z fjerner musikken sin fra Spotify og Apple Music

– Kan bety slutten

Musikkjournalist Asbjørn Slettemark tror at avsløringene kan bety slutten for strømmetjenesten.

– De har blitt anklaget for uryddige ting tidligere, men det er mye verre for selskapets rykte og fremtid dersom det stemmer at de på egenhånd har blåst opp sine egne strømmetall og stjålet penger fra andre artister, sier han til NRK.

Musikkjournalist i Dagsavisen, Geir Rakvaag, er ifølge NTNU-rapporten en av dem som har falske avspillinger av Beyoncé og Kanye West på son Tidal-konto. Han reagerer sterkt på avsløringene.

– Det er irriterende å se at man er blitt misbrukt på den måten. Det er moralsk forkastelig hvis det stemmer. Man er blitt brukt i et spill for å overføre fra de andre artistene i verden til de rikeste, sier Rakvaag til NRK.

Etter rapporten ble publisert i går, har artisten Biosphere valgt å trekke musikken sin fra Tidal. Det skriver iTromsø.

 

Kilder:
NRK,
NTB/Aftensposten,
iTromsø,
Dagens Næringsliv

Annonse