Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Jay Zs musikk-katalog blir bare tilgjengelig på Tidal fra nå av. (Ill.: Matthew Harrison (CC BY-ND 2.0))

Jay-Z fjerner musikken sin fra Spotify og Apple Music

Superstjernens egenproduksjon blir bare tilgjengelig på Tidal.

Jay-Z, som er deleier i musikkstrømmetjenesten Tidal, ser ut til å ha fjernet egenproduksjonen sin fra Apple Music og Spotify i løpet av gårsdagen.

Blir kun tilgjengelig på Tidal
Det vil si at musikken hans kun blir tilgjengelig på Tidal, men det finnes en del mindre strømmetjeneser som fortsatt har musikken hans, som for eksempel Google Play Music.

Det er imidlertid bare musikken som han eier rettightene til selv som er fjernet, og flere av delproduksjonene – der han har samarbeidet med andre musikere – er fortsatt tilgjengelig på de største strømmetjenestene.

– Vi kan bekrefte at deler av Jayz Zs katalog har blitt fjernet på forspørsel fra artisten, sier Spotify på Twitter uten å oppgi noen grunn.

Andre deleiere fortsetter på Spotify
De andre deleierne i Tidal, som Kanye West, Rihanna, Nicki Minaj, Daft Punk og andre ser ut til å fortsette å tilby musikken sin på både Apple Music og Spotify. Det samme gjelder Jay Zs kone, Beyoncé.

Musikken til Jay Z er imidlertid fortsatt tilgjengelig på iTunes for nedlasting og kjøp.

Eksklusive lanseringer
Musikktjenesten Tidal, som eies av en rekke pop- og rockestjerner, koster 9,99 dollar (ca 80 kroner) i måneden og tilbyr en tjeneste med Hifi-lyd for 19,99 dollar i måneden.

Tjenesten sa de hadde tre millioner brukere i mars 2016.

Kanye Wests siste album, «The Life of Pablo,» ble eksklusivt lansert til Tidal, og han sa da at albumet «aldri vil bli tilgjengelig på Apple Music,» noe det senere ble, etter at albumet ble piratkopiert i hopetall.

Kilder
MacRumors
Engadget
(Bilde: Matthew Harrison, CC BY-ND 2.0)

Stikkord: applemusic, spotify, tidal