Se hele sjokklisten med info de sanker om deg: Facebook vet når og hvem du ringte
Facebook-sjef Mark Zuckerberg i november i fjor under Facebook Social Good Forum.

Annonse


Se Facebooks sjokkeliste over hva de vet om deg – vet også når og hvem du ringte

Facebook-skandalen ruller videre.

Siste ord er langt fra sagt fra brukerne, andre selskap og myndighetene rundt omkring i verden som lurer på hvordan de skal stagge informasjonssamlingen på en måte som gir mening i forhold til folks personvern, privatliv og samtidig gi mulighet til å bruke de tjenestene de selv ønsker.

Det er ikke rart Facebook tjener penger

Det som er skremmende med Facebook-skandalen er ikke bare antallet berørte brukere (50 millioner), men også hvor ufattelig mye Facebook vet om deg – ikke bare om deg og din vennekrets (listen er lang, se under), men til og med mobilsamtaler.

For det er altså slik at Facebook også sanker inn samtale- og SMS-metadata.

Annonse


Facebook sier ingenting om denne sankingen på denne siden, utover innsamling av mobilnummer.

Les min kommentar om egen Facebook-avhengighet og hvor lett jeg sluttet:

Stem her

 


Last ned og se selv

Det Facebook gjorde var å logge informasjon relatert til samtaler, inkludert starttidspunkt per samtale, varighet og kontaktens navn.

Merk: dette gjelder kun samtaler utført med Facebook-appen og det ble ikke logget informasjon om kontakten ikke var lagret i adresseboka. Ei heller innholdet i SMS-meldinger ble lagret.

Du kan selv finne ut om du er en av de rammede ved å laste ned en kopi av alt Facebook har samlet om deg fra denne siden (se: “Download a copy of your Facebook data”.)

For å se dine mobildata, ta en titt under HTML-mappen og åpne opp “contact_info.htm”.

Dette er noe av innholdet som sankes (se hele listen):

Facebook vet ufattlig mye om deg, og om du laster ned hele arkivet ditt får du vite mer enn om du bare ser på nettsiden.
Facebook vet ufattlig mye om deg, og om du laster ned hele arkivet ditt får du vite mer enn om du bare ser på nettsiden. (Ill.: ITavisen)

 

Kilde:
Bleeping Computer

Annonse


Annonse


Annonse