Demokratene gir ikke opp kampen.
Demokratene gir ikke opp kampen.

Annonse


De gir ikke opp – er én stemme fra nytt håp om nettnøytralitet i USA

Før jul stemte Federal Communications Commission for å fjerne et nettregelverk fra 2015, som kort fortalt betyr at nettnøytraliteten i USA er skrotet.

Gir ikke opp

I kjølvannet av dette har politikere og andre motstandere mot avgjørelsen jobbet hardt med å omgjøre den. Nå sier senatets minoritetsleder Chuck Schumer at demokratene i senatet kun mangler én stemme fra å påvirke lovendringen.

Ifølge Schumer har de totalt 50 stemmer og er på god vei til å innføre Open Internet Order of 2015 som ble vedtatt av Obama-administrasjonen. Det vil i så fall være en kalddusj for den omstridte FCC-sjefen Ajit Pai og andre republikanske medlemmer av kommisjonen, skriver Engadget. Samtidig vil det forhindre at liknende endringer tillates i fremtiden.

Er dette det mest hatede YouTube-klippet akkurat nå?

Annonse


Har 30 dager på seg

Av de 50 stemmene, er det 49 demokrater og én republikaner, og gruppen blir nødt til å få med seg minst én republikaner til. De har rundt 30 dager på seg.

Senatet har, under Congressional Review Act, 60 dager på å utfordre en avgjørelse som blir gjort av et uavhengig byrå som FCC, forklarer Engadget.

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse