Regimet i Iran slår ned på meldingsapper.
Regimet i Iran slår ned på meldingsapper.

Annonse


Massive opptøyer i Iran – nå blokkerer landet krypterte meldingsapper

Protestene i Iran, der innbygger landet rundt demonstrerer mot regimet, har vart i snart en uke. Ifølge rapportene har 22 personer så langt blitt drept.

Slår ned på krypterte apper

Demonstrantene bruker blant annet sosiale medier for organisering, men landets myndigheter slår nå ytterligere ned på disse. I landet er allerede deler av Internett blokkert, som inkluderer Facebook og YouTube, noe som har ført til at innbyggerne tyr til krypterte tjenester som Telegram.

Appen er blitt ganske populær i landet, men nå har myndighetene valgt å blokkere for tilgangen til meldingsappen. Det skjer etter at regimet krevde at selskapet stenger grupper som brukes til å organisere protester – noe Telegram nektet å gjøre.

Også Instagram er blitt blokkert i Iran. Myndighetene hevder at dette bare er midlertidig og at blokkeringene vil fjernes så fort protestene avtar.

Annonse
Iran var raskt ute med å blokkere Pokémon Go,

WhatsApp tilgjengelig

En annen app som er blokkert, er Edward Snowden-favoritten Signal, men det skyldes helt andre årsaker, skriver The Verge. Den krypterte meldingsappen bruker Google AppEngine for å skjule trafikken, men det betyr samtidig at der Google er blokkert, er også Signal utilgjengelig.

Dog har innbyggerne tilgang til WhatsApp, men ting kan raskt endre seg hvis opptøyene i landet ikke trapper ned.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse