Telegram kan bli rammet hardest av Irans nye lagringsregler.
Telegram kan bli rammet hardest av Irans nye lagringsregler.

Annonse


Iran-regler skaper trøbbel for meldingsappene

Nå pålegger iranske myndigheter utviklere av lynmeldingstjenester å flytte informasjon tilhørende iranske borgere til landet.

Nye regler
Hvis ikke utviklerne ikke følger kravene, kan det hende at tjenesten deres ikke vil fungere i Iran. Ifølge Irans Supreme Council of Cyberspace er de nye tiltakene basert på «retningslinjer og bekymringer fra landets suverene leder» Ayatollah Ali Khamenei.

«Utenlandske meldingsselskaper som er aktive i landet, er pålagt å flytte all informasjon og aktivitet relatert til iranske borgere, inn i landet for å sørge for deres fortsatte aktivitet», lyder meldingen fra tinget.

Telegram rammes
The Verge skriver at dette muligens vil ha mest påvirkning for den populære lynmeldingsappen Telegram som har over 100 millioner aktive brukere.

Annonse
Basert på en undersøkelse utført av et iransk nyhetsbyrå er det 20 millioner iranere, eller rundt 25 prosent av landets befolkning, som bruker meldingstjenesten. Telegram har selv uttalt at 20 prosent av den månedlige aktiviteten kommer fra Iran.

Selskapene har ett år på seg på å etterkomme kravene.

Hva syns du om pålegget fra iranske mynidgheter?

 

Kilder:
Reuters,
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse