Dette er det første landet som bannlyser Pokémon GO

Iranske myndigheter bannlyser Pokémon GO.
Iranske myndigheter bannlyser Pokémon GO.

Den siste måneden har mobilspillet Pokémon GO tatt store deler av verden med storm, men ikke alle virker å være like begeistret for farsotten.

Forbys i Iran
I helgen rapporterte BBC at Iran, som første land i verden, bannlyser Pokémon GO. Årsaken skal være «sikkerhetsbekymringer», dog virker det å være uklart akkurat hva de er relatert til.

High Council of Virtual Spaces, et offisielt organ som styrer aktivitet på nett, skal ha vært bekymret over hvor mye informasjon utvikleren kan samle inn fra sine brukere.

Annonse

Få dager etter lanseringen ble det oppdaget at spillet krever overraskende mange tillatelser fra brukeren, noe utvikleren senere hevdet var en feil og er noe de har rettet opp i.

Vi har testet Pokémon GO: Derfor spiller «alle» dette i San Francisco.

Kortvarig spillglede
Gleden var også kortvarig for muslimske malaysiere. I helgen ble spillet omsider tilgjengelig i landet, men muslimske ledere var raskt ute med å forby spillet for muslimer.

«Muftien Zulkifli Mohamad al-Bakri sier at mobilspillet ikke er tillatt for muslimer og hevder at det kan være skadelig og føre til maktbegjær og hasardspill», skriver Dagbladet.

Pokémon GO er ikke den eneste mobilappen som har fått merke det av iranske myndigheter. Senest i mai kom det nye regler i landet for lynmeldingsapper som kan skape trøbbel for tjenesteleverandørene.

 

 

Kilder:
BBC,
Dagbladet

Annonse
Annonse