Det føles ugreit at Pokémon får full tilgang til Google-kontoen din om du logger på med Google-konto på iPhone.
Det føles ugreit at Pokémon får full tilgang til Google-kontoen din om du logger på med Google-konto på iPhone.

Annonse


Slik lurer Pokémon Go til seg Google-kontoen din

Pokémon Go er egentlig ikke lansert i Norge enda grunnet overbelastning, men det går an å lure inn spillet via bakveier (men vær obs på dette).

Oppdatert, 12 juli, 09.10:

Utvikler Niantic uttaler til The Verge at det var en feil og at spillet kun får tilgang til standard Google-informasjon som bruker-ID og e-postadresse.

«Google vil snart redusere Pokémon Gos tillatelser til kun basis profilinformasjon som Pokémon Go trenger, og brukere trenger ikke å foreta dem noe selv», forteller utvikleren til The Verge. Les hele uttalelsen her.

Annonse


Oppdatert, 12. juli,  02:14:

Det er usikkert om Reeves har rett i at spillet kan lese eposten din. Ifølge Google betyr ikke «full kontotilgang» at appen kan lese e-posten din, men det er fortsatt ukjent hvorfor de trenger så mange tilganger.

ITavisen følger utviklingen i saken fortløpende.

Har for bred tilgang
Augmented Reality-spillet har tatt hele verden med storm, økt aksjeverdien til Nintendo betraktelig og er det første AR-spillet som har skaffet seg stor brukerbase.

Nå har det seg sånn at spillet kan logges inn med din Google-konto, og det er ikke bare et pluss selv om det gjør ting enkelt, for spillet gis alt for mange rettigheter når du spiller spillet på iPhone (problemet berører visstnok ikke alle):

  • Det kan lese all eposten din
  • Sende epost på dine vegne
  • Har tilgang til alle dine Google Drive- dokumenter (inkludert mulighet til å slette dem)
  • Titte på søkehistorikken og Maps-loggen
  • Se på private bilder i Google Photos
  • Mye mer

Ta en titt
Informasjonen kommer fra Adam Reeve, og ganske riktig: ta en titt på Googles nye aktivitetslogg, og du vil se at spillet har mange tilganger, flere enn utvikleren trenger for å plage deg med ting som reklame-epost.

Vi tror ikke utvikleren misbruker infoen, men hva om de blir hacket?

San Francisco-selskapet bak braksuksessen heter Niantic, Inc., et selskap som først var en del av Google som et internt startup-selskap. De ble i oktober 2015 uavhengige kort tid etter at Google ble omstrukertert som Alphabet Inc.

 

Kilderr:
Adam Reeve
Wikipedia
Gizmodo

Annonse