Økokrim tok beslag av en Popcorn Time-side.
Økokrim tok beslag av en Popcorn Time-side.

Annonse


– Det kommer til å bli som nerdenes hevn

Det vakte internasjonal oppmerksomhet da Økokrim i mars i fjor tok beslag av domenet Popcorn-time.no. Strømmetjenesten er blitt blokkert i flere land, men det var første gang det ble lagt beslag på et domene.

Beslaget var ekstra spesielt ettersom siden i seg selv ikke inneholdt Popcorn Time-tjenester, men i stedet bestod av nyheter og lenker til slike tjenester.

Ser frem mot ankesaken
Etter å ha gått på et nederlag i tingretten, vant rettighetsgruppene Elektronisk forpost Norge (EFN) og Norwegian Unix User Group (NUUG) i ankesaken i lagmannsretten. Denne uka er det duket for en ny runde i tingretten.

Nettstedet TorrentFreak har snakket med IT-advokat Kirill Miazine som fungerer som juridisk assistent for EFN og NUUG i saken. Han legger ikke skjul på at han ser frem til ankesaken.

Annonse


“Det kommer til å bli som nerdenes hevn, ettersom de vanlige mistenkte, som overvåker Internett og mobber brukerne og ISP-er kommer til bli stilt ukomfortable spørsmå”, sier han til TorrentFreak og fortsetter:

“Vi vurderer også muligheten for anmeldelse av dem som har anmeldt regisraren. Det er ingen spøk, og dette handler ikke om Popcorn Time”

Les også: Nå blokkeres Popcorn Time i Norge.

– Tre viktige saker
Sakene som nå har foregått i tingretten og lagmannsretten har i hovedsak omhandlet det aktuelle domenet og ikke Popcorn Time i seg selv. TorrentFreak skriver at et viktig spørsmål i den kommende saken er hvordan Popcorn-time.no skiller seg ut fra andre nyhetssider som dekker og lenker til Popcorn Time.

Miazine sier overfor nettstedet at det handler om tre viktige aspekter:

“Internettfrihet, ytringsfrihet og fri programvare.

“Når de angriper et verktøy, som kan brukes både lovlig og ulovlig, må vi slå tilbake, fordi det neste steget kan bli Tor og VPN-er. Saken handler selvsagt også om rettferdighet: Økokrim skal ikke være tjeneren til såkalte opphavsrettsgrupper”, avslutter han.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse