Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Stemmer innholdet i brevet drev Uber på mange måter en kriminell virksomhet. (Ill.: freestocks.org)

Sjokk-brev fra eks-Uber ryster selskapet

Hevder de bedrev korrupsjon og hadde spioner.

Richard Jacobs jobbet tidligere som Ubers «manager of global intelligence» før han fikk sparken tidligere i år.

Sjokkerende påstander
Nå slår den tidligere sjefen tilbake i et brev som er rystende lesning om et selskap som gikk langt utenfor loven for å kapre markedsandeler, om brevet er sannferdig.

Gruppen han ledet skal ifølge Jacobs ha bedrevet avlytting, betalt myndighetspersoner i andre land under bordet, tjuvlytting og en rekke andre former for overvåkning. Det høres utrolig ut, men ikke så utrolig når vi allerede vet at selskapet brukte programvare for å lure seg unna lovens lange arm.

– Uber-agenter spionerte
Selskapet skal ifølge Jacobs’ brev ha stjålet til seg hemmeligheter fra andre selskap og hentet ut informasjon over nettet. Som om ikke det er nok hevdes det at Uber lot som de var passasjerer og sjåfører for en konkurrent for å hente ut informasjon om hvordan konkurrenten jobbet.

Selskapet skal også ha brukt hemmelige agenter for ulovlig å hente sanke informasjon om taxi-grupper og politiske personer. Taktikken skal ha blitt implementert og støttet av daværende Uber-grunder Travis Kalanick som ba om å bli holdt oppdatert jevnlig. Kalanick fikk sparken i juni.

Uber sier selv at «selv om vi ikke har bekreftet alle påstandene i brevet, og enda viktigere, noe av det relatert til Waymo, så har vårt nye lederskap gjort det klart at vi skal konkurrere ærlig og rettferdig med ideene og teknologien vår som vår styrke», heter det.

Uber er i en rettstvist med Alphabeth/Google som eier nettopp Waymo som i november ble først til å tilby kommersiell transport i førerløse biler.

Gavepakke til Googl
Brevet vil gjøre rettsaken mellom de to ekstra interessant, og selvsagt gi Google en stor fordel. De godter seg nesten nå.

Dette sier de om det som nå har blitt avslørt i brevet:

«Uber holdt feilaktig tilbake Jacobs sitt brev som avslører de ekstreme måtene de var villig til å gå begge for å få et konkurransefortrinn og skjule bevis etter tvilsomme handlinger.

Uansett har Waymo, sett bort fra brevet, samlet betydelige bevis på at Uber bruker stjålne Waymo-handelshemmeligheter, inkludert kopieringsaspekter av Waymos LiDAR-design ned til mikronen-detaljer. Vi gleder oss til rettssaken. «

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse
Stikkord: uber