Ajit Pai er den øverste sjefen for forvaltningsorganet FCC.
Ajit Pai er den øverste sjefen for forvaltningsorganet FCC.

Annonse


– De blir mer og mer desperate

Etter planen skal Federal Communications Commission avholde et valg 14. desember der resultatet trolig blir at de nåværende lovene for nettnøytraliteten i USA rulles tilbake.

Forsøker å stanse
I et siste forsøk på å utsette avstemningen har en gruppe på 28 senatorer, ledet av Maggie Hassan, sendt et brev til kommisjonen som peker på beviser om at offentlige kommentarer om forslaget er overfylt med falske innlegg.

“Et fritt og åpent Internett er viktig for å sørge for et rettferdig system på nett, og vi tror at deres foreslåtte handlinger er basert på en ufullstendig forståelse av de offentlige registrene. Faktisk er det god grunn til å tro at registeret inneholder falske kommentarer og at forslaget deres er helt feil”, står det i brevet.

Nettstedet Engadget skriver at en rekke grupper har funnet beviser for at mange av de 22 millionene med offentlige kommentarer til FCC-forslaget, kan være falske. Ifølge dataforsker Jeff Kao er minst 1,3 millioner av kommentarene falske. En annen etterforskning viser at over halvparten av kommentarene kom fra falske, dupliserte eller midlertidige e-postadresser.

Annonse


Sier avstemningen vil avholdes
I brevet skriver senatorene at de ønsker at FCC utsetter avstemningen til en omfattende gjennomgang av registeret er fullført.

Dog ser det ut til at avstemningen går som planlagt. I en uttalelse til Ars Technica sier Ajit Pai, sjef i FCC, at den ikke blir utsatt. Pais kontor kommenterer også brevet fra senatorene og sier det er “nok et bevis for at tilhengerne av de strenge internettlovene blir mer og mer desperate for å knuse direktør Pais planer om å gjenopprette friheten på Internett. Avstemningen vil finne sted som planlagt 14. desember”.

 

Kilder:
Engadget,
Ars Technica

 

Annonse


Annonse


Annonse