Ajit Pai er den øverste sjefen for forvaltningsorganet FCC.
Ajit Pai er den øverste sjefen for forvaltningsorganet FCC.

Annonse


I desember kan han få slutt på nettnøytraliteten i USA

Sjefen for Federal Communications Commission (FCC) i USA, Ajit Pai, ønsker å avholde et valg i desember som muligens setter en stopper for reglene for nettnøytralitet i USA. Det melder Reuters.

Ny avstemning
Nyhetsbyrået har vært i kontakt med personer som sier at Pai neste uke skal fremlegge planene sine og at valget vil vinne sted 14. desember. FCC har ikke ønsket å kommentere påstandene.

I mai stemte FCC om de skulle gå videre med planene til Pai, som innebærer å skrote ordren til Obama-administrasjonen, og resultatet var  2-1 i favør den nåværende FCC-sjefen.

Les også: Han er ikke for nettnøytralitet – dette er hans argumenter.

Annonse


Er imot nettnøytralitet
Pai ble valgt som ny FCC-sjef av Donald Trump i starten av det inneværende året. Han har tidligere indikert at det er en høy prioritert for ham å få slutt på nettnøytraliteten.

FCC-sjefen sier han er for et åpent Internett, men mener at Obama-ordren “var unødvendig og skader arbeidsplasser og investeringer”.

Kritikere som er imot å fjerne nettnøytraliteten i USA sier at det vil skade forbrukere, små selskaper og tilgangen til Internett, skriver Reuters.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse