Ajit Pai er den øverste sjefen for forvaltningsorganet FCC.
Ajit Pai er den øverste sjefen for forvaltningsorganet FCC.

Annonse


Dette er mannen som ønsker å stoppe nettnøytraliteten

President Donald Trump har valgt Aji Pai som den neste formannen for Federal Communications Commission (FCC).

Negativ mot nettnøytralitet
Mashable beskriver ansettelsen som et dødsstøt for de store endringene forhenværende formann, Tom Wheeler, gjorde. Disse innebærer muligheten til å hindre at internettleverandører blokkerer nettsider, struper av trafikken, inngår avtaler for å gi enkelte raske linjer. Kort fortalt handler det om nettnøytralitet.

Han har vært kommisjonær i organet siden 2012 da han ble ansatt av den tidligere presidenten Barack Obama.

Pai har tidligere uttrykt seg misfornøyd med organets fokus på nettnøytralitet og etter valget indikerte han at det å få slutt på nettnøytraliteten, vil være en høy prioritet.

Annonse


Kan bli vanskelig
I forbindelse med innføring av nettnøytralitet, skrev Pai en dissens på 67 sider der han forklarte at avgjørelsen en gang kom til å bli reversert:

«Trusselen mot internettfrihet har vekket en sovende kjemp. Og jeg er optimistisk på at vi kommer til å se tilbake på dagens valg som et avvik, et midlertidig avvik fra den tverrpolitiske veien som har tjent oss så godt. Jeg vet ikke om denne planen vil bli stanset av retten, omgjort av kongressen eller veltet av en fremtidig kommisjon. Men jeg tror dens dager er talte», konkluderte han den gang.

Tidligere denne måneden diskuterte vi nettnøytralitet med partiet Liberalistene.

Selv om Pai ønsker å reversere denne avgjørelsen, er det lettere sagt enn gjort. Et slik forsøk blir høyst sannsynlig mottatt med juridiske trusler fra motstanderne.

 

Kilder:
Mashable,
The Verge

Annonse