Apple hevder Qualcomm krenker åtte av selskapets patenter.
Apple hevder Qualcomm krenker åtte av selskapets patenter.

Annonse


Apple svarer Qualcomm med nytt søksmål

Den juridiske disputten mellom Apple og Qualcomm fortsetter. Førstnevnte beskylder nå brikkesettprodusenten for å krenke flere patenter.

Slår tilbake
Apple hevder at Qualcomm krenker åtte patenter og peker mot prosessorene Snapdragon 800 og 820. Patentene er relatert til batteritid og dekker teknologi som sørger for at prosessorene drar så lite strøm som nødvendig og gjør at prosessoren raskt kan øke eller senke strømforbruket, melder Reuters.

iPhone-produsenten slår dermed tilbake mot de patentrelaterte søksmålene fra Qualcomm som også omfatter batteriteknologi. Brikkesettprodusenten ønsker å få i stand en salgsstans for iPhone i Kina.

Dette handler saken om
Tvisten mellom de to selskapene startet tidligere i år da Apple gikk til søksmål mot Qualcomm fordi de mener at brikkesettleverandøren «tar betalt for teknologi som ikke har noe med selskapet å gjøre». Qualcomm svarte kort tid senere med et motsøksmål.

Annonse


Brikkesettprodusenten har senere hevdet at Apples leverandører tilbakeholder én milliard dollar, rundt 8,5 milliarder kroner, i royalties og salg.

I starten av denne måneden leverte Qualcomm inn et søksmål i San Diego i California der selskapet hevder at Apple prøver å hjelpe Intel ved å dele Qualcomm-hemmeligheter.

 

Kilde:
Reuters