Qualcomm har kommet med en skarp uttalelse mot Apples søksmål.
Qualcomm har kommet med en skarp uttalelse mot Apples søksmål.

Annonse


Qualcomm slår hardt tilbake mot Apples milliardsøksmål

I går ble det kjent at Apple saksøker Qualcomm for en milliard dollar, rett etter at koreanske myndigheter ila selskapet en bot på 854 millioner dollar for urettferdig patentlisensiering.

Apple hevder at at “Qualcomm har tatt betalt for teknologi som ikke har noe med selskapet å gjøre,” og at de har holdt tilbake nesten 1 milliard dollar i betalinger fra Apple “som et angrep på Apple for å ha snakket med etterforskningsorganisasjonene som undersøker dem.”

“Grunnløse påstander”
Nå svarer Qualcomm Apple i en kort uttalelse på nettsidene deres, der de blant annet sier at Apples påstander er grunnløse og at de gleder seg til oppdagelsesperioden der de etter vanlig rettspraksis får innsyn i Apples metoder.

– Mens vi fortsatt er i prosessen med å undersøke klagen i detaljer, er det helt klart at Apples påstander er grunnløse, heter det i utttalelsen fra visepresident og forretningsadvokat Don Rosenberg, som fortsetter:

Annonse
“Feilkaraktiserer avtalene”
– Apple har med vilje feilkarakterisert avtalene og forhandlingene våre, såvel som størrelsen og verdien på teknologien vi har oppfunnet, bidratt med og delt med produsenter av mobile enheter gjennom lisensieringsprogrammet vårt.

Videre mener Qualcomm at Apple har forsøkt å bruke etterforskningen av Qualcomm fra koreanske myndigheter for å skade selskapet.

Har motarbeidet Qualcomm
– Apple har aktivt oppfordret til regulatoriske angrep på Qualcomms forretninger i forskjellige områder rundt i verden, som blir reflektert i den nylige beslutningen fra KFTC (koreanske konkurransemyndigheter) og en klage med FTC (amerikanske konkurransemyndigheter) ved å feilrepresentere fakta og å tilbakeholde viktig informasjon.

– Vi ønsker velkommen muligheten til å få disse grunnløse påstandene hørt i retten der vi vil få muligheten til full oppdagelse av Apples metoder og en robust undersøkelse av sakens meritter, sier Rosenberg.

Kilder
Qualcomm
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse