Qualcomm har allerede fått bot i Korea - nå kommer FTC i USA og Apple etter selskapet også.
Qualcomm har allerede fått bot i Korea - nå kommer FTC i USA og Apple etter selskapet også.

Annonse


Apple saksøker Qualcomm for 1 milliard dollar

Apple har valgt å saksøke Qualcomm. Søksmålet kommer etter at det ble kjent at brikkeleverandøren er tiltalt for brudd på konkurranseloven av amerikanske FTC (Federal Trade Commission).

Apples tur
Apple hevder «Qualcomm har tatt betalt for teknologi som ikke har noe med selskapet å gjøre». iPhone nyttegjør Qualcomms modem-brikke.

California-selskapet hevder videre at Qualcomm har tatt radikale metoder i bruk, blant annet ved å holde tilbake nesten 1 milliarder dollar i betalinger fra Apple «som et angrep på Apple for å ha snakket med etterforskningsorganisasjonene som undersøker dem».

Angripes fra alle kanter
Videre hevder Apple at Qualcomm, selv om de er kun en av et dusin selskap som bidro til telekom-standarder, tok fem ganger så mye betalt ovenfor Apple «sammelignet med andre patent-lisensselskaper vi har avtaler med, kombinert».

Annonse
Qualcomm sliter nå, for Koreanske myndigheter har allerede gitt selskapet en bot på 854 millioner dollar senest i desember.

Her er Apples pressemelding
«
I mange år har Qualcomm urettferdig insistert på å kreve royalties for teknologier de ikke har noe å gjøre med. Jo mer Apple fornyer med unike funksjoner som Touch ID, avanserte skjermer og kameraer, for å nevne noen få, jo mer penger får Qualcomm uten grunn, og desto dyrere blir det for Apple å finansiere disse nyvinningene.

Qualcomm bygget sin virksomhet på eldre og arvede standarder, men forsterker sin dominans gjennom ekskluderende taktikk og overdrevne avgifter. Til tross for at de kun er en av over et dusin selskaper som har bidratt til grunnleggende trådløse standarder, insisterer Qualcomm på å ta betalt fra Apple minst fem ganger mer enn alle de andre mobilpatentlisensgivere vi har avtaler med kombinert.

For å beskytte denne ordningen, har Qualcomm tatt stadig mer radikale skritt, sist blant annet ved å tilbeholde nesten 1 milliarder dollar i utbetalinger fra Apple, som hevn for å svare sannferdig til politiet som undersøker dem.

Apple tror inderlig på innovasjon, og vi har alltid vært villig til å betale rettferdige og rimelige priser for patentene vi bruker, men vi er svært skuffet over måten Qualcomm driver sin virksomhet med oss på, og kan dessverre etter mange år med uenigheter om hva som utgjør en rettferdig og rimelig royalty, ikke noe annet valg enn å gå til rettens vei.»

 

 

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse