Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Denne mobilen skal Qualcomm teste 5G-nettet på. (Ill.: Qualcomm)

Ett steg nærmere 5G – Qualcomm gjennomfører suksessfull test

De første 5G-mobilene kommer i 2019.

Superrask 5G-tilkobling på mobilen er litt nærmere. Qualcomm annonserer at de har fullført den første testen av 5G-tilkobling på en mobiltelefon.

Når milepæl
Testen ble utført på X50 5G-modemet som ble annonsert i fjor og ble utført på frekvensbåndet 28 GHz. Brikkesettprodusenten sier at modemet under testen nådde gigabithastigheter, men at det skal klare å nå en hastighet på 5 Gbps når 5G-nettverket er rullet ut.

Samtidig avslører Qualcomm at de har fullført det første referansedesignet for 5G-smartelefoner som selskapet skal bruke for å teste modem, radioer og nettverk sammen med smarttelefonprodusenter på neste generasjons mobilnett.

Planen er å lansere smarttelefoner med 5G-støtte i første halvdel av 2019.

Dypdykk: Alt du trenger å vite om 5G.

Telenor testet i Norge
Tidligere i år demonstrerte Telenor, i samarbeid med Huawei, 5G-nettverket i Norge. De to selskapene vil samarbeide om utvikling og testing av 5G-nettverket før det er klart til bruk i Norge. Den gang uttalte Telenor at målet var rundt 2020.

– 5G vil bli fundamentet for all digital kommunikasjon og er en fleksibel verktøykasse for digitalisering av samfunnet. Norge er et viktig testlaboratorium for å lykkes med ny teknologi, og med dagens test har vi tatt et viktig steg for å bygge den digitale framtiden i land hvor Telenor opererer, sa konsernsjef Sigve Brekke den gang.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: 5g, qualcomm