LinusTechTips kjørte noen omfattende batteritester av fire ulike nettlesere.
LinusTechTips kjørte noen omfattende batteritester av fire ulike nettlesere.

Annonse


Microsoft hevder Edge gir best batteritid – denne testen viser noe annet

Microsoft startet en aldri så liten nettleserkrig da de i fjor viste til tester som viste at Edge er mest vennlig mot batteriet ditt og at Chrome stinker.

Nettleserkrig
Opera kastet seg på og viste til egne tester der deres nettleser gjorde det best, selskapet lanserte også en dedikert strømsparerfunksjon. Microsoft og Edge gikk dog seirende ut i en uavhengig test.

Senest i våres kunne Microsoft vise til egne tester der Edge kom best ut.

YouTube-kanalen Linus Tech Tips ønsket å teste ut Microsofts påstander og har kjørt noen svært omfattende tester av batteritiden med Edge, Chrome, Firefox og Opera. Testene er kjørt på fire identiske Dell-maskiner og i forkant testet YouTube-kanalen også batteritiden på PC-ene for å sjekke om det var noen forskjeller der.

Annonse


Chrome best, Edge på tredje
Linus Tech Tips testet først nettleserne på sin egenudesignede måte før de også kjørte batteritester etter Microsofts kriterier. I ingen av testene kom Edge best ut.

Faktisk var det Chrome som strålte i begge testene, nettleseren som har fått kritikk for å være svært glad i laptop-batteriet ditt. Google har hatt et stort fokus på å gjøre Chrome mer strømgjerrig, og det kan se ut som arbeidet nå bærer frukter.

Her må Edge se seg slått av både Chrome og Firefox.
Her må Edge se seg slått av både Chrome og Firefox. (Ill.: Skjermdump/YouTube)

Hele testen, som du absolutt bør se, finner du i videovinduet under.

 

Kilde:
Linus Tech Tips

Annonse