Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Chrome 57 er ifølge Google mer strømgjerrig enn tidligere utgaver. (Ill.: ITavisen)

Nå er Chrome mye mer strømgjerrig

Og iPhone-utgaven får en nyttig funksjon.

Forrige uke slapp Google Chrome 57 til Windows, macOS og Linux. I tillegg til flere sikkerhetsrelaterte endringer, kommer også den nyeste utgaven med viktige nyheter for laptop-brukerne.

Batterifokus
I et blogginnlegg forklarer Google noen av endringene de har gjort i Chrome 57 som skal gjøre nettleseren mindre strømkrevende og dermed litt snillere på batteriet på PC-en din.

På PC-er står bakgrunnsfanene for en tredjedel av strømforbruket til Chrome, og med nøye justeringer har Google lykkes med å få ned forbruket betraktelig. I versjon 57 strupes bakgrunnsfanene individuelt for å hindre at de bruker mer strøm enn nødvendig.

Chrome har i lang tid hatt et rykte på seg å være svært strømkrevende – noe Microsoft ikke har latt gå ubemerket hen – men i de seneste oppdateringene har Google trappet opp fokuset på batteriet.

Innebygget leseliste for iPhone
Versjon 57 har også to kjekke funksjoner for Android og iOS. I Android-utgaven har Google gjort notifikasjonene bedre. En ny API gir utviklere bedre kontroller over dette og gjør det mulig for nettsidene å dele mer metadata.

Når det gjelder iPhone-utgaven har den nå en innebygget leseliste slik som Safari også har. Nå kan du spare artikler til senere ved å trykke på del-knappen og velg Les senere. Lagrede sider finner du under Leseliste i Chrome-menyen.

 

Kilder:
Chromium Blog,
9to5Mac

Stikkord: chrome, Google, nettleser