Chrome 57 er ifølge Google mer strømgjerrig enn tidligere utgaver.
Chrome 57 er ifølge Google mer strømgjerrig enn tidligere utgaver.

Annonse


Nå er Chrome mye mer strømgjerrig

Forrige uke slapp Google Chrome 57 til Windows, macOS og Linux. I tillegg til flere sikkerhetsrelaterte endringer, kommer også den nyeste utgaven med viktige nyheter for laptop-brukerne.

Batterifokus
I et blogginnlegg forklarer Google noen av endringene de har gjort i Chrome 57 som skal gjøre nettleseren mindre strømkrevende og dermed litt snillere på batteriet på PC-en din.

På PC-er står bakgrunnsfanene for en tredjedel av strømforbruket til Chrome, og med nøye justeringer har Google lykkes med å få ned forbruket betraktelig. I versjon 57 strupes bakgrunnsfanene individuelt for å hindre at de bruker mer strøm enn nødvendig.

Chrome har i lang tid hatt et rykte på seg å være svært strømkrevende – noe Microsoft ikke har latt gå ubemerket hen – men i de seneste oppdateringene har Google trappet opp fokuset på batteriet.

Annonse


Innebygget leseliste for iPhone
Versjon 57 har også to kjekke funksjoner for Android og iOS. I Android-utgaven har Google gjort notifikasjonene bedre. En ny API gir utviklere bedre kontroller over dette og gjør det mulig for nettsidene å dele mer metadata.

Når det gjelder iPhone-utgaven har den nå en innebygget leseliste slik som Safari også har. Nå kan du spare artikler til senere ved å trykke på del-knappen og velg Les senere. Lagrede sider finner du under Leseliste i Chrome-menyen.

 

Kilder:
Chromium Blog,
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse