Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Opera hevder deres nettleser holder det gående lenger med en annen testprosedyre enn Microsoft. (Ill.: Opera/YouTube)

Opera slår tilbake mot Microsofts batteri-påstander

– Slik banker vi Edge med strømsparer.

Microsoft har startet litt av en batteri-krig med denne testen der de selvsagt kårer egen nettleser til den beste hva angår batterilevetid på laptoper.

Oppdatert, 23:04:

Klippet under viser Opera med og uten batterisparer, og konkurrerer ikke mot Edge. Se batteritallene mot Chrome og Edge under.

«Opera Developer (39.0.2248.0) med innebygget annonse-blokkerer og batterisparer på holdet gående 22 prosent lenger enn Edge (25.10586.0.0) på en laptop med Windows 10, 64-bit, og 35 prosent lenger enn den nyeste Chrome-versjonen (51.0.2704.103)».

Her er batteritallene til Opera:

Operas batteritest med nettleserens sparemodus aktivert.
Operas batteritest med nettleserens sparemodus aktivert.

– Nei, vi er bedre
Opera kom inn på andreplass (6 timer og 18 minutter), og gjorde det derfor mye bedre enn Chrome som havnet på sisteplass med 4 timer og 19 minutter.

Dette er selvsagt ikke nok for det en gang norske selskapet, nå ønsker de å demonstrere at Opera er mye smartere å bruke på laptoper enn Microsofts Windows 10-nettleser Edge.

Slik testet de
I testen er batteriene på de bærbare maskinene på 100 prosent, mens de laster og blar i nettsidene chicagotribune.com, elitedaily.com, faz.net, latimes.com,mashable.com, mlive.com, nj.com, nydailynews.com og dette YouTube-klippet (instruksjonene finner du hos Opera), med og uten Operas strømsparer på.

Vi har spurt Vivaldi om en kommentar til den pågående batteri-krigen.

 

Kilde:
Opera

Stikkord: Edge, Microsoft, opera