Opera selges din den kinesiske investorgruppen Golden Brick Silk Road.
Opera selges din den kinesiske investorgruppen Golden Brick Silk Road.

Bekreftet: Opera selges til Kina

E24 melder at Opera Software er blitt solgt til en investorgruppe bestående av Qihoo 360, Beijing Kunlun Tech og Golden Brick Silk Road Fund Management.

Bekreftes i morgentimene
Nyheten kommer etter at selskapet bekreftet at det kinesiske tilbudet har fått 90 prosent av aksept, som var et vilkår for tilbudet.

Budet, som verdsetter Opera til 10,5 milliarder kroner, har stått siden februar. Aksjonærer som sitter på 90,6 prosent av aksjene og 90,9 prosent av stemmene, har takket ja til budet fra investorgruppen, skriver Opera i en børsmelding.

Se vårt intervju med Opera-gründer og Vivaldi-sjef John von Tetzchner

– Trist
Da ryktene dukket opp i februar, uttalte tidligere Opera-sjef Jon von Tetzcner at «det er en trist dag»:

– I dag er en trist dag for meg og fellesskapet av Opera brukere. Når jeg startet Opera i 1994 så hadde vi en stor visjon. En visjon om å lage en nettleser for brukeren. Det lille selskapet vi skapte vokste med støtten fra brukerne, alle dere. Det selskapet eksisterer ikke lenger, men ånden er ikke tapt. Den videreføres nå med vårt nye selskap Vivaldi. Vi har skapt en ny nettleser for brukeren og våre venner. Og vi er her for å bli, vi inviterer alle Opera sine brukere til å prøve den, sa Tetzchner i en uttalelse til ITavisen.

 

Kilde:
E24