Vivaldi frir til Opera sine brukere etter at ryktene ble bekreftet.
Vivaldi frir til Opera sine brukere etter at ryktene ble bekreftet.

Annonse


– Sjelen til Opera lever videre i Vivaldi

Mens media kaster seg over nyhetene om at Opera blir snust på av kinesiske selskaper så har Jon von Tetzchner følgende melding til Opera sine brukere.

Les resten av vår dekning på Vivaldi her

Avhopper
Vi skrev tidlig i 2015 om Jon von Tetzchner, en av Opera sine grunnleggere som gikk fra selskapet for å prøve noe nytt. Finne gleden igjen som han sa. Og gleden har han funnet i selskapet Vivaldi, hvor han nå utvikler en nettleser som skal videreføre ånden til Opera, og forhåpentligvis tiltrekke seg de brukerne som  Opera i sin tid fridde til.

Ånden til Opera er ikke tapt
I en uttalelse til pressen går Vivaldis nye frontfigur ut med følgende melding:

Annonse


– Idag er en trist dag for meg og fellesskapet av Opera brukere. Når jeg startet Opera i 1994 så hadde vi en stor visjon. En visjon om å lage en nettleser for brukeren. Det lille selskapet vi skapte vokste med støtten fra brukerne, alle dere. Det selskapet eksisterer ikke lenger, men ånden er ikke tapt. Den videreføres nå med vårt nye selskap Vivaldi. Vi har skapt en ny nettleser for brukeren og våre venner. Og vi er her for å bli, vi inviterer alle Opera sine brukere til å prøve den, sier Tetzchner i en uttalelse til ITavisen.

Snart ute av beta
Små fugler hvisker oss i øret at Vivaldi snart er på vei ut av beta-status, men noen eksakt dato er ikke satt enda. Vi vil holde dere oppdatert etterhvert som denne datoen nærmer seg.

Du kan laste ned Vivaldi her.

PS: ITavisen støtter Opera-temaer. Aktiver ITavisens drakt fra Tools -> Settings -> Appearance og aktiver «Use Page Theme Color in User Interface.»

Se video av Tetzchner snakke om Vivaldi og Opera her:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse