Handel i Opera Software aksjer ble stoppet på fredag.
Handel i Opera Software aksjer ble stoppet på fredag.

Annonse


Opera Software blir trolig kjøpt

Hurtig oppgang i kurs gjorde at Oslo Børs stoppet handel i Opera Software sine aksjer kl 11:20 på fredag, mens de fikk gjort undersøkelser og i påvente av en børsmelding fra selskapet.

Rykter i kinesisk avis
Kursoppgangen kom etter at TDN  Finans, med Arctic Securities som kilde, skrev at en kinesisk avis skal ha rapportert at det kinesiske selskapet Qihoo 360 ønsker å kjøpe Opera.  Selskapet spesialiserer seg på antivirus løsninger.

– Ja, den er ute, men dette er ikke bekreftet på noen som helt måte, sier Analytiker i Sundal Collier – Alexander Høst til E24 i går.

Kommunikasjonsdirektør, Karin Greve-Isdahl i Opera hadde ingen kommentar i e24 på når Opera vil komme med sin børsmelding, men det er nærliggende å tro at denne kommer i løpet av de neste dagene.

Annonse


Spekulasjoner er intet nytt
Opera har virkelig kommet langt siden oppstarten i 1995, og teller idag over 1500 ansatte fordelt over 37 land. Og de har vært med å forme landskapet for nettlesere, og har vært ledende i markedet hva gjelder komprimering av trafikk i sine nettlesere.

Med en slik posisjon i markedet er det overraskende med spekulasjoner som dette.

– I hele høst har det vært spekulert i slike ting. Vi sier ingenting til markedet før noe er sikkert, sa Henrik Gustav Faller til TDN Finans før Oslo Børs suspenderte handelen i Operas aksjer i påvente av melding fra selskapet.

Strategisk gjennomgang
I august 2015 så startet Opera det som kalles en strategisk gjennomgang etter flere hadde meldt sin interesse for å kjøpe opp selskapet. I desember så meldte blant annet DN at Opera ville forlenge gjennomgangen, men at den ikke burde vare langt ut i 2016.

– Slike prosesser bør ikke ta så lang tid. Det er forstyrrende for selskapet. Nå kan vi ikke kontrollere alt, men vi kan kontrollere vår del av prosessen. Lengre enn ut halvåret bør det ikke ta, sa Sverre Munck til TDN Finans helt på tampen av fjoråret.

 

Kilde:
E24.no
DN.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse