Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPhone ble lansert i 2007 med én knapp. Jobs ønsket to. (Ill.: Apple)

Ny bok avslører: Steve Jobs ønsket en tilbaketast på iPhone

Men det er kanskje greit at han ikke fikk viljen sin.

En ny bok om historien til iPhone avslører at Steve Jobs kanskje ikke alltid fikk det som han ville.

Hemmeligheten bak iPhone
Ifølge «The One Device: The Secret History of the iPhone» skrevet at Brian Merchant kommer det frem at Jobs faktisk ønsket en knapp nummer to på den første iPhonen som i år feirer ti år.

«Den berøringsbaserte telefonen, som egentlig skulle bare være en stor skjerm, trengte å ha minst én knapp. I dag kjenner vi den ganske godt som hjemknappen. Men Steve Jobs ønsket å ha to: han følte det var nødvendig med en tilbakeknapp for bedre navigering», skriver Merchant i boken.

Les også: Dette imponerte Trond Bie mest med iPhone for 10 år siden.

Ønsket to knapper
Imran Chaudhri, Human Interface Team i Apple frem til 2016, mente derimot at dette ikke var en god idé og argumenterte med at det ville skape forvirring.

«Igjen ble det et spørsmål om tillit, om at personer kan stole på at enheten gjør det de vil den skal gjøre. En del av problemet med andre telefoner var at funksjoner lå dypt nede i menyene, de var for komplekse», forteller Chaudri i boken, og legger til at han fortalte Jobs at en tilbakeknapp ville gjøre det mer komplisert.

«Jeg vant det argumentet.»

Og slik ble iPhonen slik vi kjenner den i dag, men kun én knapp på fremsiden. Dog er snart også den historie da det ryktes sterkt om at Apple planlegger å gå for det opprinnelige iPhone-designet med en fremside som kun er en stor skjerm.

Savner du en dedikert tilbakeknapp på iPhone?

 

Kilde:
Engadget

Stikkord: Apple, iphone