I dag er det ti år siden Steve Jobs viste frem den første iPhone-modellen.
I dag er det ti år siden Steve Jobs viste frem den første iPhone-modellen.

Annonse


Slik feirer Apple iPhone

I dag 9. januar er det ti år siden Steve Jobs introduserte den første iPhonen under Macworld 2007 i San Francisco. Ti måneder senere ble den lansert i Europa.

Runder ti år
Dette markeres selvsagt av Apple som har publisert en dedikert artikkel om jubileet til produktet de først omtalte som «tre enheter i en»:

«En iPod med bredskjerm og berøringskontrollere, en revolusjonær mobiltelefon og en fantastisk enhet for internettkommunikasjon. I de ti årene etter har iPhone beriket livene til personer verden rundt med over én milliard solgte. Den vokste raskt til en revolusjonær plattform for maskinvare, programvare og integrasjon av tjenester, og har inspirert til nye produkter, inkludert iPad og Apple Watch sammen med millioner av apper som har blitt essensielle i brukernes hverdag», skriver Apple.

Les også: Knuser håpet om fet iPhone … igjen.

Annonse


– Har så vidt startet
Tim Cook har følgende å si om tiårsjubileet til iPhone:

«iPhone er en essensiell del av våre kunders liv, og redefinerer i dag mer enn noensinne hvordan vi kommuniserer, underholder oss, jobber og lever. iPhone satt standarden for mobil databehandling i sitt første tiår og vi har akkurat begynt. Det beste har ikke kommet ennå.»

Les vår anmeldelse av den nyeste iPhonen: – Du kan takke Apple senere.

Hvilken iPhone var den første du hadde, og hvilke modeller har du hatt?

 

Kilde:
Apple

Annonse


Annonse


Annonse