12. juli skal en rekke nettsider, inkludert Netflix og PornHub, markedere sin motstand mot endringer i nettnøytralitetslovene i USA.
12. juli skal en rekke nettsider, inkludert Netflix og PornHub, markere sin motstand mot endringer i nettnøytralitetslovene i USA.

Annonse


Den 12. juli protesterer nettet – nå blir også Pornhub og Netflix med

Donald Trumps nye sjef for Federal Communications Commission (FCC) har begynt å demontere nettnøytraliteten, og det faller ikke i god smak for en rekke store og små nettsider.

Nå har han klart å hisse på seg store deler av nettet, som skal holde en stor, felles aksjonsdag på den 12. juli.

Frykter redusert Internett
Mange frykter et Internett der for eksempel hastigheten på enkelte nettsider kan reduseres, og der du eventuelt må betale for tilgang til andre nettsider, nå som reguleringen av Internett blir levert til teleselskapene og ISPene.

– FCC ønsker å ødelegge nettnøytraliteten og gi store kabelselskaper kontroll over hva vi ser og gjør på nettet, står det på nettsidene for aksjonen. – Hvis de får det som de vil, vil de tillate utbredte fartsbegrensninger, blokkeringer, sensur og ekstra kostnader.

Annonse


Nettsider som Amazon, Vimeo, Reddit, Gitub, Imgur og ikke minst Netflix har allede meldt seg på, og vil aksjonere på forskjellige måter denne dagen.

Går ikke i svart
I motsetning til tidligere protester mot sensurloven SOPA, der store deler av nettet gikk i svart, eller gå sakte-aksjonen i 2014, er det derimot ventet en mildere form for protest denne gangen.

– Nettsider, Internett-brukere og nettsamfunn vil komme sammen for å slå alarm om FCCs angrep mot nettnøytralitet, og vil tilby verktøy for å gjøre det superlett for besøkende å ta affære, heter det på nettsidene til aksjonen.

– Fra SOPA-avslåingene til sakte Internett-aksjonen, har vi vist igjen og igjen at når Internett kommer sammen, kan vi stanse sensur og korrupsjon. Nå må vi gjøre det igjen!

Vil hjelpe neste Netflix
Det var lenge uklart om Netflix ville være med på protesten, ettersom de er “store nok til å få det som vi vil,” men nå er det klart at også de blir med.

De har ikke avslørt noen detaljer av hvordan de planelegger å markere dagen, men de er klare på at de ikke vil gi opp kampen for nettnøytralitet:

– Vi støtter sterke nettnøytralitetsbeskyttelser, selv om vi er så populære at vi ikke er i faresonen, sier en Netflix-talsmann til Ars Technica.

– Det er andre selskaper der ute som har mye større problemer med dette, og vi blir med på handlingsdagen for å sikre at den neste Netflixen får en rettferdig sjanse til å nå toppen.

– En kamp verd å kjempe
Også PornHub blir med på dansen, som kanskje en av de største nettsidene som er med:

– Dette er en kamp verd å kjempe for, og vi er glade for å stå sammen med industriledere for å protestere mot FCCs demontering av nettnøytraliteten, sier PornHubs visepresident Corey Price i en uttalelse.

Det er uklart hvordan de mange forskjellige nettsidene vil markere protesten den 12. juli, men PornHub ventes for eksempel å innføre et innlastingsikon for å vise hvordan alt kan bli saktere uten nettnøytralitet.

Kilder
Geek.com
Ars Technica
Battleforthenet.com

Annonse