Nintendo ønsket å bygge Switch på Android. Cyanogen takket nei.
Nintendo ønsket å bygge Switch på Android. Cyanogen takket nei.

Annonse


– Nintendo ønsket at Switch skulle kjøre Android

I starten av mars ble Nintendo Switch lansert, og det ser ut som selskapet kan notere seg en god salgsstart.

Spurte Cyanogen om hjelp
Før lanseringen verserte det rykter om at den japanske spillgiganten ønsket å bygge programvaren på Google Android, og nå hevder styreformannen i Cyanogen, Kirt McMaster, at deres Android-versjon var en av mulighetene.

Ifølge ham tok Nintendo kontakt med dem og spurte om det var mulig å bygge et tilpasset operativsystem for «en viss bærbar». McMasters svar var nei. Årsaken var at den tilpassede versjonen av Android ville bli låst, noe som går imot Cyanogens fokus på åpne løsninger.

ITavisen tester hybridkonsollen: Vi falt nesten helt pladask for Nintendo Switch.

Annonse
– Switch har deler fra Android
Cyanogen-sjefen legger til at Nintendo faktisk bruker deler av Android for å bygge operativsystemet som ligger i bunn i Switch. Operativsystemet er i hovedsak en Nintendo-tilpasset kjerne med diverse deler fra Android.

Dog skriver McMaster på Twitter at de er mer villige til å se på et tilpasset OS for Switch 2.

 

Kilder:
9to5Google,
Twitter

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse